Φ. Γεννηματά: Καμία συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας χωρίς τη συμμετοχή του Πατριαρχείου

Φ. Γεννηματά: Καμία συμφωνία Πολιτείας - Εκκλησίας χωρίς τη συμμετοχή του Πατριαρχείου

H Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη σημείωσε ότι με την επίσκεψή της εκφράζει ρητά τη στήριξη της στον Οικουμενικό ρόλο του Πατριαρχείου. «Είναι ιστορικοί και διαχρονικοί οι δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία και μείζονα εθνικά ζητήματα συνδέονται με το Πατριαρχείο». προσθέτει και συμπληρώνει ότι: «Για εμάς, καμία συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ενημέρωσα τον Πατριάρχη για την πρωτοβουλία μας, να συσταθεί Ειδική Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, που θα αναζητήσει τις αναγκαίες κοινά αποδεκτές λύσεις στις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας με σεβασμό των διακριτών ρόλων».

Ο κ. Βαρθολομαίος την ευχαρίστησε για την παρουσία της και υπενθύμισε τον σημαντικό πολιτικό ρόλο του πατέρα της, Γιώργου Γεννηματά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.