Φ. Γεννηματά: «Όχι» στη συμφωνία για την πΓΔΜ, περιέχει αβεβαιότητες και αρνητικά

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, 10:27
-A +A
Φ. Γεννηματά: «Όχι» στη συμφωνία για την πΓΔΜ, περιέχει αβεβαιότητες και αρνητικά

Για μια συμφωνία που έχει αρνητικά και αβεβαιότητες, που δεν καταστούν δυνατή τη στήριξή της, κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το όνομα της πΓΔΜ.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θέτει δύο προϋποθέσεις με τις οποίες θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή η συμφωνία, η οποία, όπως σημειώνει η ίδια, αποτελεί ένα βήμα, αλλά όχι μια ολοκληρωμένη λύση.

«Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Φ. Γεννηματά αναφέρει: 

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.

Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων. Η υλοποίησή της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας.

Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν:

- Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία και
- Η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας  ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Έχουμε επισημάνει από καιρό τις επιβλαβείς κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή του θέματος στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με ευθύνη τους.

Με τη διγλωσσία και τους χειρισμούς τους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα.

Η ΝΔ φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης.

Διαβάστε ακόμα: 

- Φ. Γεννηματά: Το κλίμα που επικρατεί αποδεικνύει γιατί ζητήσαμε εκλογές τώρα

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 20/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα