Φ. Γεννηματά: «Είστε η κυβέρνηση του 10-1, παίρνετε δέκα δίνετε ένα!»

Φ. Γεννηματά: «Είστε η κυβέρνηση του 10-1, παίρνετε δέκα δίνετε ένα!»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίρνει δέκα και δίνει ένα ενώ μίλησε ανοικτά για υπερφορολόγηση.

«Δεν ανοίγει καμία προοπτική για τη χώρα ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης. Δεν καταφέρατε να οδηγήσετε τη χώρα στο ξέφωτο γιατί αυτό θέλει 3 πράγματα: έξοδο στις αγορές, παραγωγή πλεονασμάτων από την ανάπτυξη,  κοινωνική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση ανισοτήτων», είπε η κυρία Γεννηματά και δήλωσε ότι το μόνο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι δεσμεύσεις, ήτοι ένα 4ο άτυπο Μνημόνιο.

Η ίδια εκτίμησε ότι και το 2019 η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται και μάλιστα κυρίως με έμμεσους φόρους. Μίλησε, δε, για βαριές συνέπειες από τις πράξεις και παραλείψεις του Αλέξη Τσίπρα και σκωπτικά τον κάλεσε να πει ξανά: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»! «Το νέο παραμύθι του Τσίπρα, όπως έσκιζε τα μνημόνια έτσι και τώρα εξαγγέλλει την ανάπτυξη», προσέθεσε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η παροχολογία είναι μια προεκλογική συνταγή που αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία. «Οι υποσχέσεις για προσλήψεις και η  παροχολογία με προσωρινά όμως επιδόματα είναι κλασική προεκλογική συνταγή  που ακολουθούσε η συντηρητική παράταξη. Τώρα όμως τα εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ενώ εκτίμησε ότι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα εισιτήριο για νέα αδιέξοδα. «Αυτό το επιβεβαιώνει ο προϋπολογισμός, γι' αυτό κι εμείς λέμε όχι σε αυτό τον τελευταίο προϋπολογισμό», δήλωσε.

Σύμφωνα, πάντως, με τη Φώφη Γεννηματά λύση για την χώρα δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς. «Πόσο μάλλον όταν ο Μητσοτάκης αγκαλιά με  τον Βέμπερ διακηρύσσει ότι θα τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις ΣΥΡΙΖΑ και  διακηρύσσει ότι θα κόψει τις κοινωνικές δαπάνες και υπόσχεται ελαφρύνσεις μόνο για λίγους και ισχυρούς», υποστήριξε.

Επανερχόμενη στα περί εκλογών διευκρίνισε ότι το δίλλημα θα είναι εάν ο τόπος θα υποστεί ένα 4ο Μνημόνιο. «Από το 2010 η χώρα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που επέλεξαν την πόλωση και το διχασμό πλήρωσε τρία μνημόνια. 8 χρόνια μετά συνεχίζουν με τα ίδια μυαλά. Με το φύγε εσύ να έρθω εγώ για να γίνω Πρωθυπουργός και πετροβόλα εσύ από την πλατεία δεν πειράζει. Κι ας πληρώσει ο τόπος ένα νέο μνημόνιο 4οκανονικό. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών», τόνισε.

Τέλος, ζήτησε από τον λαό καθαρή εντολή για πολιτική ανατροπή: «Η Δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί τη νέα πορεία της χώρας. Είμαστε με τους Πολλούς και όχι με τους λίγους. Μπορεί το αδιέξοδο δίπολο Τσίπρα – Μητσοτάκη, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ να εγγυηθεί τη νέα πορεία της χώρας; Κατηγορηματικά ΟΧΙ.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κρίθηκε οριστικά στη συνείδηση των πολιτών και απέτυχε. Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και η ιστορική αλήθεια δίνει πραγματική διάσταση σε πρόσωπα και παρατάξεις, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες αυταπάτες, για άλλους μαθητευόμενους μάγους.Η Ελλάδα και οι Έλληνες αναζητούν μια ριζικά διαφορετική, πραγματικά προοδευτική και αποτελεσματική πολιτική αλλαγή.Αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της Δημοκρατικής Παράταξης. Εμείς θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε».