Φ. Γεννηματά: «Στηρίζω με νύχια και με δόντια τη στρατηγική μας»

Φ. Γεννηματά: «Στηρίζω με νύχια και με δόντια τη στρατηγική μας»

Με έμμεση αναφορά στη σύγκρουση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο άνοιξε την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ η κ. Γεννηματά, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια, αλλά μόνο πολιτικά. «Επιδίωξα την ενότητα, ποτέ δεν ήταν επιλογή μου η ρήξη. Όμως στηρίζω με νύχια και με δόντια τη στρατηγική μας», τόνισε η πρόεδρος του κόμματος.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε όλα τα στελέχη να συμβάλουν «για να φτάσει ο πολιτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ ατόφιος και καθαρός παντού».

«Εμείς εκφράζουμε την προοδευτική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Ανοίγουμε μια μεγάλη πόρτα στους προοδευτικούς [...] και αυτή τη στρατηγική εκφράζει και η επιλογή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Την ίδια θέση εξέφρασε η κα Γεννηματά μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Open, επαναλαμβάνοντας ότι «είναι πολιτικοί και όχι προσωπικοί οι λόγοι επιλογής του ψηφοδελτίου Επικρατείας». 

Σε ερώτηση για τον κ. Βενιζέλο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως «στη θέση του θα κατέβαινα με σταυρό», και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δε θέλει να φύγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, η κα Γεννηματά ανέφερε για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές πως «στόχος μας είναι η διεύρυνση και η επιστροφή των ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ».