Φ. Γεννηματά: Ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς αυτό που έχει κάνει ο Αλ. Τσίπρας

Φ. Γεννηματά: Ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς αυτό που έχει κάνει ο Αλ. Τσίπρας

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα εξαπέλυσε η Φ. Γεννηματά, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι έχει δημιουργήσει έναν «ιδεολογικό και πολιτικό αχταρμά» ακροδεξιών, ομοφοβικών και ρατσιστών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε συγκεκριμένα ότι «Προοδευτική Συμμαχία, με ακροδεξιούς, δεξιούς, ομοφοβικούς και ρατσιστές, όσο και αν θέλεις να το κάνεις, δεν γίνεται. Είναι ένας ιδεολογικός και πολιτικός αχταρμάς αυτό που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας».

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στην μιζέρια και την φτώχεια τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. «Εξαντλήθηκε η μεσαία τάξη. Προσπαθεί να μας πείσει (σ.σ. ο Αλ. Τσίπρας) ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα, όμως έχει φτιάξει ένα σπίτι χωρίς θεμέλια, σε σεισμογενή περιοχή και λέει στον κόσμο μπες μέσα, ενώ ξέρει ότι σύντομα θα υπάρχουν ξανά θύματα», σημείωσε η Φ. Γεννηματά.

«Η κρίση δεν ξεκίνησε επειδή ήρθαν τα μνημόνια στον τόπο, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και πως δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη που μας έφεραν ως εδώ», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Προσέθεσε ό,τι «έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, όσον με αφορά «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», αλλά δεν μπορεί αν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Αλίμονο αν ο λαός πει ότι δεν θα μου δώσει λύση η πολιτική και ο πολιτικός, διότι ο μεγάλος κίνδυνος που υπάρχει είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και αυτό είναι που πρέπει να ανακοπεί».

Για τα δάνεια των κομμάτων, η κ. Γεννηματά σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ ερωτώ γιατί εξαιρείται από τον έλεγχο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι ο μόνος ο οποίος ζήτησε να αντιμετωπιστεί όχι βάσει του ποσοστού του, αλλά βάσει της δυναμικής του κόμματος του», συμπληρώνοντας ότι «ελέγχονται ακόμη και εποχές για τις οποίες έχουν εξοφληθεί τα δάνεια. Εγώ του λέω να υπάρξει έλεγχος για όλους και για όλα».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα και πως οι πολίτες πίστεψαν τα λόγια τα μεγάλα και έδωσαν υψηλό ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως αρκετοί τώρα γυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ.

Όπως επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 13 δις από την υπερφορολόγηση και επέστρεψε 2 δις στους πολίτες ενώ σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, η επικεφαλής του είπε ότι πρόκειται για μια δύναμη συνεννόησης. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι απαιτείται συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και σχέδιο με ελληνική βάση αυτήν την φορά, όχι τοξικότητα-δηλητήριο και διχασμό, για να βαδίσουμε με σταθερά βήματα για να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες» επεσήμανε.

Για τις εκλογές και την «επόμενη ημέρα»

«Ξέρω ότι μας φοβούνται, διότι ξέρουν τον ρόλο που μπορούμε να παίξουμε σήμερα για τον τόπο. Είμαστε ένα σοβαρό κόμμα, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, έχουμε σοβαρές προτάσεις. Χρωστάμε απαντήσεις και πραγματική βεβαιότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που ακόμη στέκονται όρθιες», είπε η Φώφη Γεννηματά

Σχολιάζοντας όσα είπε το βράδυ της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός, για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «”στυμμένη λεμονόκουπα”, τους χρησιμοποιεί για όσο θέλει… αυτή είναι η τακτική του κ. Τσίπρα, αυτό κάνει και προχωράει με αυτόν τον πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά. Η μόνη γέφυρα που ταιριάζει στο προφίλ του κ. Τσίπρα είναι η Γέφυρα των Στεναγμών, διότι βλέπει την ήττα που έρχεται», προσθέτοντας «αν δεν φοβάται τις εκλογές, καθώς θα της κερδίσει,  όπως λέει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρό, στις 26 Μαΐου να κάνει εθνικές εκλογές και μετά θα έχει αρκετό καιρό… για να ξεκουραστεί!».

«Η συζήτηση της “επόμενης ημέρας” θα γίνει την “επόμενη ημέρα”, διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη τι θα πει ο λαός με την ψήφο του. Η ετυμηγορία του λαού είναι που θα καθορίσει πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν θα γυρίσουμε ποτέ σελίδα, όσο έχουμε δύο μονομάχους που κονταροχτυπιούνται για την καρέκλα παραμονής στην εξουσία. Εμείς θα μιλήσουμε με όλους για να υπάρξει αξιόπιστη και ισχυρή Κυβέρνηση στον τόπο, διότι μόνο μια τέτοια θα μπορεί να διαπραγματευτεί αλλαγή των όρων που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές η Κυβέρνηση Τσίπρα», ανέφερε η κ. Γεννηματά, αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα μετεκλογικής συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ.

Επεσήμανε ότι «ο ελληνικός λαός θα μας βάλει στην θέση μας και θα πει ποιοι πρέπει να συνεργαστούν για το καλό του τόπου. Εμείς δεν θα μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα ασκήσει μια συντηρητική πολιτική που ασκεί σήμερα ο κ. Τσίπρας ούτε τις συντηρητικές πολιτικές που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την δύναμη για να βγούμε από την κρίση».