Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση καταδίκασε σε αργό θάνατο την οικονομία σε βάρος των πολλών

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση καταδίκασε σε αργό θάνατο την οικονομία σε βάρος των πολλών

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή επίθεση τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τις 120 δόσεις και το επίδομα των συνταξιούχων.

«Κύριε Τσίπρα δεν μπορείτε να κοροϊδέψετε κανέναν. Προκαλείτε τους πολίτες όταν ισχυρίζεστε ότι με την πολιτική σας ευνοείτε «τους πολλούς». Κι όχι μόνο γιατί με τις «ελίτ» τους λίγους και ισχυρούς, τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα μια χαρά τα πάτε. Αλλά γιατί η θηλιά στο λαιμό που μας φορέσατε με τις δεσμεύσεις σας προς τους δανειστές με την πολιτική των υπερπλεονασμάτων καταδικάζετε σε αργό θάνατο την Οικονομία και αυτό είναι σε βάρος των πολλών», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπονομεύει της επενδύσεις, διευρύνει τη μερική απασχόληση, αφαιρεί το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, μετέτρεψε σε «νεκροταφεία» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στέρησε πολύτιμους πόρους από την Κοινωνική Πολιτική, οδηγώντας σε κατάρρευση τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα Δημόσια σχολεία, την Πρόνοια και σε απόγνωση τις οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να μη στρίψει άλλο το τιμόνι δεξιά, λέγοντας ότι είναι επί τέλους ώρα να μιλήσουμε και έμπρακτα να δεσμευτούμε για πολιτικές που αφορούν τον Ελληνικό λαό.

Κλείνοντας, δε, έστειλε σαφές μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό να… θυμηθούν τα χρόνια επί ΠΑΣΟΚ. «Ζητάμε από τους πολίτες να στείλουν ισχυρό μήνυμα αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Να δώσουν ψήφο στο κίνημα αλλαγής τώρα. Να σηματοδοτήσουν την Προοδευτική Αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι έζησαν καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ.  Τώρα πρέπει και η νέα γενιά να ζήσει καλύτερα με το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε.