Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι που διαπράττει το θεσμικό ατόπημα

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση είναι που διαπράττει το θεσμικό ατόπημα

Αντιπαράθεση ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ξέσπασε έπειτα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου ζήτησαν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i, ενώ κατέθεσαν και αναφορά στην κ. Δημητρίου με θέμα «Ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο».

Ειδικότερα, απαντώντας στο χαρακτηρισμό της επίσκεψης ως «ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Με έκπληξη και θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με θράσος στις πολιτικές τους σκοπιμότητες».

«Αυτοί διαπράττουν θεσμικό ατόπημα. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε παραθεσμικό σύστημα που πλήττει τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open TV.

Μάλιστα, η κα Γεννηματά τόνισε πως είναι φανερό ότι υπάρχουν συμμαχίες και στον χώρο της Δικαιοσύνης που βοηθούν την κυβέρνηση να εξοντώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της.

«Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει προ καιρού αρχίσει και εφαρμόζεται σχέδιο διαχείρισης της επερχόμενης ήττας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου αναφερθεί σε «συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του».