Φ. Γεννηματά για voucher: 88 εκατ. σε μεσάζοντες για προγράμματα μαϊμού

Φ. Γεννηματά για voucher: 88 εκατ. σε μεσάζοντες για προγράμματα μαϊμού

Πυρά για τα voucher των 600 ευρώ εξαπέλυσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας ότι χρησιμοποιήθηκε η ανάγκη οικονομικής στήριξης των επιστημόνων για να μοιραστούν 36 εκατομμύρια στις εταιρείες με τις «ειδικές πλατφόρμες», που ουσιαστικά ελέγχονται από 3-4 φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση πρόσωπα. Συνολικά 88 εκατ. σε πάσης φύσεως μεσάζοντες για προγράμματα μαϊμού.

«Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Από αυτόν εκπορεύονται οι εντολές και οι αποφάσεις. Δεν κάνουν μόνο λάθη και παραλείψεις, ιδιαίτερα στο χώρο της εργασίας, είναι η εφαρμογή μιας ατζέντας. Η ευθύνη ανήκει πρώτα στον Πρωθυπουργό. Στο πρωθυπουργικό γραφείο άλλωστε συμφωνήθηκε και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα. Γι’ αυτό και ο Υπουργός Εργασίας παραμένει ακόμη στην θέση του, την ώρα που τον αδειάζουν οι πάντες. Και η απάντηση του στη Βουλή χθες ποια ήταν; Προσέξτε! Ότι τα ίδια περίπου είχε κάνει, τους ίδιους είχε ευνοήσει και η Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Συγχαρητήρια και στους δυο λοιπόν για τα ίδια κόλπα!! Και με την ευκαιρία να επισημάνω ότι δεν μπορεί η κρίση να αποτελεί το πρόσχημα για αδιαφάνεια. Όπως γίνεται με τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δεν έχουν καμία σχέση με επείγουσες ανάγκες», σημείωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Παράλληλα, υπογράμμισε σε σχέση με την χθεσινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής ότι χάνουμε το πολύτιμο χρόνο. «Θέλει γενναία και μη συμβατικά μέτρα. Θέλει νέο χρήμα, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ένα ειδικό ομόλογο, επιχορηγήσεις κρατών και όχι δάνεια», είπε.