Φ. Γεννηματά: Φέρτε τη διάταξη Διαμαντοπούλου με διορθώσεις

Φ. Γεννηματά: Φέρτε τη διάταξη Διαμαντοπούλου με διορθώσεις

Επέμεινε η Φώφη Γεννηματά στην επαναφορά του νόμου Διαμαντοπούλου για το άσυλο, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας της, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μεγάλη ευθύνη για την ανοχή στη βία και την ανομία.

«Εμείς σας καλέσαμε να φέρετε τη διάταξη Διαμαντοπούλου, διορθωμένη με όλες απαιτούμενες νομοτεχνικές βελτιώσεις για να είναι αποτελεσματική και να μπορέσει διαμορφωθεί ευρύτατη πλειοψηφία», είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι «κανείς που διαπράττει έξω από τα πανεπιστήμια αξιόποινες πράξεις δεν θα μπορεί βρει καταφύγιο».

Σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά αυτό που θέλει η ΝΔ είναι γενική αστυνόμευση και ελεύθερες περιπολίες ανεξάρτητα από το αν τελούνται αξιόποινες πράξεις με αυτά. «Αναρωτιέμαι γιατί τελική αυτή η εμμονή σας», είπε προς τη ΝΔ διερωτώμενη αν θέλει να προχωρήσει μόνη της.

«Δεν σας ενδιαφέρει έχετε αυξημένη πλειοψηφία για να σταλεί το μήνυμα και στους αστυνομικούς ότι έχουν πλήρη κάλυψη γιατί φοβούνται», συμπλήρωσε καλώντας τη ΝΔ να μην φτάσει στο άλλο άκρο.