Φ. Γεννηματά: Έχετε εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας  

Πέμπτη 07 Ιουνίου 2018, 14:55
-A +A
Φ. Γεννηματά: Έχετε εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας  

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την Συριζοποίηση της εκπαίδευσης κατήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, όπως για παράδειγμα η επιλογή των στελεχών από κάτω προς τα πάνω, που ως μόνο στόχο έχει «την Συριζοποίηση της Εκπαίδευσης, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα ευνοιοκρατίας και κυριαρχίας του ρουσφετιού».

«Να γνωρίζετε όμως ότι αυτές σας οι παρεμβάσεις δεν θα μακροημερεύσουν. Για μας είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα πρέπει να αλλάξουν, ώστε να γίνει η αξιοκρατία πράξη», διατυμπάνισε η κυρία Γεννηματά στη σύντομη παρέμβασή της.

Παράλληλα, αποδόμησε ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου και μάλιστα τόνισε ότι η δήθεν αριστερή πολιτική σας δεν είναι τίποτα άλλο παρά διευθετήσεις συμφερόντων που καταλήγουν σε μια σκληρή ταξική πολιτική.  Όπως εξήγησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θίγει κυρίως τους νέους από τις λαϊκές τάξεις, μιας και τα παιδιά οικογενειών με οικονομική επιφάνεια έχουν την διέξοδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κυρίως του εξωτερικού.

Κατά την κυρία Γεννηματά η κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος για την Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών υποστήριξε ότι όσο σωστή είναι η αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας, άλλο τόσο είναι σωστή και η αξιολόγηση του κάθε εκπαιδευτικού. «Το ένα πρέπει να συμπληρώνει το άλλο. Όμως το ένα έχει ψήφους το άλλο δεν έχει. Για να σοβαρολογούμε. Πρέπει να εγγυηθούμε ασφάλεια για την δουλειά του εκπαιδευτικού αλλά και να αξιολογείται για την εξέλιξή του», υπογράμμισε με νόημα.

Ειδική μνεία έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη βία και την ανομία που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια. Κατηγόρησε τον Κ. Γαβρόγλου ότι έχει την ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ανώτατη εκπαίδευση και μίλησε για όσα συμβαίνουν τα πανεπιστήμια:

«Έχετε εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια στο έλεος της βίας και της ανομίας.  Από κέντρα εκπαίδευσης και διακίνησης ιδεών τα μετατρέπετε με την ανοχή σας σε ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας. Αυτή είναι η πραγματική κατάργηση του ασύλου.  Δείτε τι συμβαίνει στο Πολυτεχνείο, τι συμβαίνει στην ΑΣΟΕΕ , Τι συμβαίνει στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης και δεν είναι μόνο αυτά».

Τέλος κάλεσε τον Κ. Γαβρόγλου να σταματήσει να παίζει παιχνίδια με τις πανελλαδικές εξετάσεις, τις οποίες Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή καταργεί, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο επαναφέρει.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα