Φ. Γεννηματά: Διέγραψα τον Θ. Θεοχαρόπουλο γιατί με την ψήφο του στηρίζει την κυβέρνηση

Φ. Γεννηματά: Διέγραψα τον Θ. Θεοχαρόπουλο γιατί με την ψήφο του στηρίζει την κυβέρνηση

«Η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στήριξης της κυβέρνησης» δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου, εξηγώντας ότι πρόθεσή της δεν ήταν να τιμωρήσει τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί κάποιον που αντιβαίνει στην πλειοψηφική γραμμή της παράταξης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι ψήφος για την συμφωνία των Πρεσπών ισοδυναμεί με ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή την στιγμή είναι φανερά πληγωμένη και αναζητά «δεκανίκια». Όσον αφορά στο αν έχει υπάρξει συμφωνία Τσίπρα - Θεοχαρόπουλου είπε πως αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Παράλληλα, διέψευσε τη δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ πως του προτάθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Τσίπρας».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ακόμα πως ο κ. Τσίπρας «ξέρει ότι χάνει» και συνεπώς προσπαθεί να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ υποκρινόμενος τον κεντροαριστερό. «Είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στην Ελλάδα σήμερα», ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά απέφυγε να μιλήσει ανάλογα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος δεν είναι βουλευτής αλλά αποτελεί κεντρικό μέλος του πολυκομματικού ΚΙΝΑΛ.

Υπενθύμισε πως ο κ. Παπανδρέου έχει διαπιστώσει μεν θετικά στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά έχει διατυπώσει ενστάσεις για το θέμα της «γλώσσας και της εθνότητας». Τόνισε με νόημα πως εάν ο πρώην πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ δεν είχε αυτές τις ενστάσεις θα είχε δρομολογήσει λύση του Μακεδονικού επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πάντως πως σύντομα το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αφήσει πίσω τον πολυκομματικό χαρακτήρα στην λήψη αποφάσεων και στην χάραξη στρατηγικής, που σημαίνει πως όλοι – περιλαμβανομένου του κ. Παπανδρέου – θα πρέπει να δεχτούν το μοντέλο του ενιαίου κόμματος, που θα ορίζει τις θέσεις της παράταξης.

Διαβάστε ακόμα:

- ΚΙΝΑΛ: Ομόφωνα «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε η Κ.Ο.