Φ. Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη από τους τυχοδιώκτες του Αλ. Τσίπρα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, 21:49
-A +A
Φ. Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη από τους τυχοδιώκτες του Αλ. Τσίπρα

«Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στις μεταγραφές στελεχών της Κεντροαριστεράς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την ομιλία της σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα», ενώ επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα», χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα «βαρίδι» για την αριστερά και για τη χώρα.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε και πάλι τον κ. Τσίπρα ότι «κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού», για να προσθέσει: «Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα» τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δημιουργεί «έναν πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που "χτυπάει" τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα».

Τόνισε επίσης πως «Ο κήρυκας του διχασμού (σ.σ.: ο κ. Τσίπρας) στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά» και σημείωσε: «Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά εξέφρασε την εκτίμηση για την κυβέρνηση πως έχει "τελειώσει" και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία βουλευτικών εκλογών.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά τόνισε πως με αυτήν ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις ζημιές:

«Πρώτη: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης

Δεύτερη: Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό

Τρίτη: Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι "πρόθυμοι"».

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως λίγες μέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών άρχισαν οι αλυτρωτισμοί από τη γειτονική χώρα και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε πως στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 14/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα