Φ. Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, ούτε στους θεσμούς, ούτε στα εθνικά θέματα

Φ. Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ούτε στην οικονομία, ούτε στους θεσμούς, ούτε στα εθνικά θέματα

«Είστε μια θλιβερή μειοψηφία». Αυτό τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο πλαίσιο της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και επικίνδυση. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση διχάζει το λαό και του στερεί το βασικότερο όπλο για βγει από την κρίση, την ενότητά του.

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, μολονότι η συγκυρία ήταν ευνοική για τα εθνικά συμφέροντα. «Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια ήταν λανθασμένοι, γιατί  δεν επιδίωξαν συζήτηση με άλλα κόμματα. Αυτό θα τους έδινε μεγάλη διαπραγματευτική δύναμη για καλύτερη συμφωνία», τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και συνέχισε λέγοντας ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχώρησαν μόνοι τους εν κρυπτώ.

Και τώρα, κατά την Φώφη Γεννηματά, προχωρούν στην υπογραφή μιας συμφωνίας χωρίς τη «σύμφωνη γνώμη του συγκυβερνήτη τους». «Ο Τσίπρας έχει όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα των επιλογών του αλλά και για το διχασμό που έχει προκαλέσει στην κοινωνία», προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό για τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, τον όποιο εμμέσως πλην σαφώς χαρακτήρισε ακροδεξιό. «Η δική μας ψύχραιμη φωνή δεν έχει καμία σχέση με τις κραυγές της ΝΔ. Εσείς μετατρέψατε τους εσωκομματικούς σας σπαραγμούς σε μία παρατεταμένη κρίση για το θέμα της ΦΥΡΟΜ», υπογράμμισε επανερχόμενη στην συμφωνία με τα Σκόπια.

Ζήτησε, δε, να υπάρξουν αλλαγές προτού να είναι αργά. «Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε σε λύση αλλά όχι σε οποιαδήποτε λύση. Η παρούσα έχει θετικά σημεία αλλά και κενά. Για παράδειγμα δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά από τη στάση της γείτονος», ξεκαθάρισε και κάλεσε τον Αλέξης Τσίπρα να μην βιαστεί να βάλει την υπογραφή του.

Παράλληλα, απάντησε στη θριαμβολογία της κυβέρνησης για τις ξαφνικές αγάπες των θεσμών μετά την ανακοίνωση Τσίπρα Ζάεφ. Όπως είπε δεν είναι κριτήριο το άθροισμα των επαίνων από το εξωτερικό, αλλά η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Τέλος, η κυρία Γεννηματά κλείνοντας είπε ότι ο Τσίπρας πριν κριθεί από την Ιστορία θα κριθεί από τον Ελληνικό λαό. «Φοβάται τις εκλογές γιατί ξέρει ότι εκεί το όχι του ελληνικού λαού δεν αλλάζει. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει…», είπε κλείνοντας.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: Intimenews