ΓΔ: 821,8€ 4,77 (0,58 %)

Τζίρος: 6,31 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 821,8€ 4,77 (0,58 %)

Τζίρος: 6,31 εκατ. €   RT

Φ. Γεννηματά: «Χρειάζεται σχέδιο για την επόμενη μέρα της πανδημίας»

Φ. Γεννηματά: «Χρειάζεται σχέδιο για την επόμενη μέρα της πανδημίας»
Eurokinissi

Τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις συνέπειές της διατύπωσε στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι χρειάζεται διαφάνεια στο θέμα της προτεραιότητας των εμβολιασμών και αποφυγή λαθών: «Όχι άλλα λάθη. Με την πανδημία, η ιστορία δεν πάτησε φρένο. Άλλαξε ταχύτητα. Τίποτε δεν θα μείνει ίδιο. Βρισκόμαστε στον κυκλώνα μιας σαρωτικής αλλαγής που αφορά σε όλο τον πλανήτη, σε κάθε χώρα, κάθε κοινωνία, κάθε κόμμα, κάθε συλλογικότητα, κάθε πολίτη».

«Γι' αυτό και χρειάζεται σχέδιο και δράσεις σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί και δεν αντέχει να μείνει για πολύ ακόμη η κοινωνία μας κλειδωμένη μέσα στα σπίτια της. Κάθε καθυστέρηση ή ολιγωρία κοστίζει σ΄ όλα τα επίπεδα», τόνισε η κ. Γεννηματά. «Γι' αυτό και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να εγγυηθούμε με τον αγώνα μας, το αίτημα κάθε πολίτη να βγει όρθιος από αυτήν τη δοκιμασία. Χωρίς άλλες απώλειες. Και να πάρει πίσω τη ζωή του με ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος τιμής, το συμβόλαιο του Κινήματος μας με την κοινωνία», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής: «Δυστυχώς η κυβέρνηση θυμόταν τις επεξεργασμένες προτάσεις μας όταν φτάναμε στο μη περαιτέρω, συνήθως με καθυστέρηση και ανεπάρκειες στην εφαρμογή τους. Κύριε Μητσοτάκη αυτοκριτική και αναγνώριση λαθών σημαίνει γενναιότητα και αυτό περιμένει ο λαός από σήμερα, γιατί αυτό δείχνει σύνεση και απόφαση για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη».

Επανέλαβε τις προτάσεις που ήδη έχει ήδη καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, και επέμεινε στη στήριξη του ΕΣΥ, στη μέριμνα για την αποκατάσταση όσων ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει επιπλοκές στην υγεία τους, και σε ανοιχτά επιδημιολογικά δεδομένα με αξιόπιστο ολοκληρωμένο μητρώο κρουσμάτων, φέρνοντας τα παραδείγματα της Κοζάνης και της Αργολίδας.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό υπογράμμισε: «Εμείς λέμε «ναι» στον εμβολιασμό. Ναι και στο πιστοποιητικό που απαιτείται μετά την διεξαγωγή του και μάλιστα και στην Αγγλική γλώσσα για να διευκολύνονται οι μετακινήσεις. Απαιτείται διαφάνεια στη "σειρά" εμβολιασμού».

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι μεγάλο λάθος να γίνονται οι εμβολιασμοί μόνο στα νοσοκομεία χωρίς να αξιοποιείται η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να ταλαιπωρούνται τόσο η λειτουργία των νοσοκομείων όσο και οι υπερήλικες που δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

«Έπρεπε να έχουν προετοιμάσει τα εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία μιλούσαν, έπρεπε να έχουν προσλάβει προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει ο εμβολιασμός να είναι αποτελεσματικός, γρήγορος, να προστατέψει την υγεία των πολιτών, χωρίς να τους ταλαιπωρεί. Αυτό δεν το είδαμε μέχρι σήμερα», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ