Φ. Γεννηματά: Ακυρώστε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας

Φ. Γεννηματά: Ακυρώστε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κ. Γεννηματά τονίζοντας πως ο λαϊκισμός που ενδημεί στις γραμμές του και κυριαρχεί στις επιλογές του «τρέφεται μόνο με διχαστικές επιλογές και τυχοδιωκτικές πρακτικές». Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, επισήμανε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας, εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας».

Από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, παρουσία πολλών υποψηφίων βουλευτών, η κα Γεννηματά τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε να φέρει στην Ελλάδα στα πρότυπα της Λατινικής Αμερικής.

«Να την κάνει μια χώρα όπου ευημερεί η οικονομική ολιγαρχία σε αλλεπάλληλα deals με την πρόθυμη κυβέρνηση, η οποία με την σειρά της αποκαθιστά στο Δημόσιο, συγγενείς, φίλους, και τον κομματικό της στρατό. Με πολιτική που τσακίζει και στραγγίζει τη μεσαία τάξη, προκειμένου να την υποτάξει μέσω της φτωχοποίησης σε εξαρτημένους πολίτες των επιδομάτων. Για να σταθεί αυτή η πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, πότισαν την κοινωνία με το δηλητήριο του μίσους, και το φαρμάκι του διχασμού», επισήμανε.

Απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, η κα Γεννηματά ανέφερε: «Είχε δηλώσει ότι θα μας τελειώσει. Κ.Τσίπρα κάνατε λάθος. Χάσατε. Χάσατε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Απέρχεστε. Εμείς τώρα ερχόμαστε».

Η κα Γεννηματά, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, τόνισε ότι «η χώρα, σε αυτά τα νέα δεδομένα χρειάζεται όσο ποτέ μια ισχυρή προοδευτική δύναμη με καθαρό λόγο και προτάσεις για λύσεις. Κι αυτή είναι το Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε έτοιμοι, στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Σταθεροί στην αυτόνομη πορεία».

Ο Π. Χρηστίδης στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Η κα Γεννηματά ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Χρηστίδης παραμένει εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ κατά την προεκλογική περίοδο και θα είναι στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Επίσης ανακοινώθηκαν υποψήφιοι που συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτια, ανάμεσα τους η Βάνα Μπάρμπα στα Ιωάννινα.