Φ. Γεννηματά: Mια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα

Φ. Γεννηματά: Mια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα

«Πιστεύω ότι μια ισχυρή κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα και να ζητήσει καλύτερες συνθήκες για το χρέος. Πρέπει να έχει δύναμη στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για να ετοιμάσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσει η χώρα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για να σχηματισθεί, αλλά ήταν λάθος που δεν ανέλαβαν όλοι τις ευθύνες τους», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ στην εκπομπή ?Ενικός? στην τηλεόραση του Star.

Η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές, ότι δεν θα δεχθεί να μπει στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν μπουν όλα τα κόμματα και η ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε», είπε, «όσο στο πρώτο μνημόνιο αρχικά, αλλά και αργότερα με λάθη και με συγκεκριμένες επιλογές ενδεχομένως, να το κάνει για να εξαλείψει ένα μεγάλο έλλειμμα.

Εξήγησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι το περασμένο καλοκαίρι ψήφισε το μνημόνιο γιατί η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Την στήριξη που είχε η κυβέρνηση Τσίπρα δεν την είχε καμία άλλη προηγούμενη κυβέρνηση».

Eξέφρασε επίσης, την ανησυχία της για την πορεία της αξιολόγησης και επέκρινε την κυβέρνηση πως ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Αφήνει το χρόνο να τρέχει. Ανησυχώ όταν ο κ. Τσίπρας συνέδεσε την αξιολόγηση με το προσφυγικό. Πήγε με τη πλάτη στο τοίχο στην Σύνοδο Κορυφής» υποστήριξε η Φ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ