Φ. Αραμπατζή: Οι αγρότες χάνουν αποζημιώσεις εξαιτίας της Κυβέρνησης

Φ. Αραμπατζή: Οι αγρότες χάνουν αποζημιώσεις εξαιτίας της Κυβέρνησης

Για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα έκανε λόγο η Φωτεινή Αραμπατζή, αναφερόμενη στο ότι η χώρα δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τις ζημίες, που υπέστησαν οι αγρότες μας από φυσικές καταστροφές την περίοδο 2015 - 2016.

Πιο αναλυτικά, με αφορμή την «απουσία» της χώρας από τις αποζημιώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μία ακόμη ”χαμένη ευκαιρία” για τη χώρα μας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τις ζημίες, που υπέστησαν οι αγρότες μας από φυσικές καταστροφές την περίοδο 2015 - 2016.

Την ίδια ώρα που άλλα Κράτη – μέλη της Ε.Ε. (Πορτογαλία και Κύπρος) εγκαίρως και με επιχειρήματα αξίωσαν και πέτυχαν την εκταμίευση πολύτιμων κοινοτικών κονδυλίων δεσμευμένων γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στέκεται ακόμη μία φορά άπραγη, βλέποντας ”τα τρένα να περνούν”.

Και αυτό, τη στιγμή που:

Η συγκεκριμένη περίοδος αποτέλεσε μία από τις πλέον δύσκολες χρονιές για τη χώρα μας από πλευράς ζημιών, που προέρχονται από δυσμενή έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος χειμάζεται από τις υφεσιακές πολιτικές της.

Η Κυβέρνηση με την απόλυτη ανικανότητα και ανεπάρκειά της, στερεί από τον πρωτογενή τομέα ακόμη και αυτήν την τελευταία δυνατότητα, της αποζημίωσης από τους κοινοτικούς μηχανισμούς για τις ανυπολόγιστες ζημίες, που υπέστη.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να απαντήσει:

Κατέγραψε, ως όφειλε, τις ζημίες των πληγεισών περιοχών στο σύνολό τους;

Έστειλε, ως όφειλε, στα αρμόδια κοινοτικά όργανα ολοκληρωμένο φάκελο αξίωσης αποζημίωσης;».