Βγήκαν πάλι τα "μαχαίρια" στην ΚΕΦΕ της ΝΔ

Βγήκαν πάλι τα "μαχαίρια" στην ΚΕΦΕ της ΝΔ

Εφικτή είναι η διεξαγωγή εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου δηλώνουν τα μέλη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής της νέας δημοκρατίας αλλά συγκεκριμένες αποφάσεις δεν ελήφθησαν ούτε στην αποψινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της ΚΕΦΕ οι συζητήσεις επικεντρώνονται στη λύση που έχει προτείνει η εταιρεία Vodafone η οποία έχει ζητήσει να της δοθούν από τη ΝΔ κάποια επιπλέον στοιχεία μέχρι την Τρίτη το πρωί και η πρότασή της αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο νέας συνεδρίασης της επιτροπής κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Τρίτης. Αν δεν υπάρξει συμφωνία εξετάζεται σύμφωνα με τις πληροφορίες εναλλακτικά η λύση των call centers.

Στη συνεδρίαση δεν συμμετείχε μέχρι τέλους  ο εκπρόσωπος του Β. Μεϊμαράκη, Θεόδωρος Αμπατζόγλου ο οποίος είχε αποχωρήσει θεωρώντας μη επαρκείς τις απαντήσεις που εδόθησαν από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκο στην επιστολή που του είχε απευθύνει το απόγευμα. Μέλη της ΚΕΦΕ εξέφραζαν ωστόσο την έκπληξή τους για τη στάση του κ. Αμπατζόγλου υποστηρίζοντας ότι φεύγοντας από τη συνεδρίαση επικαλέστηκε ειλημμένη υποχρέωση διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να εκληφθεί ως αποχώρηση.

Νωρίτερα, νέο επεισόδιο στο σήριαλ της κόντρας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο λίγο πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18.30 στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σε αυτήν, με την προσδοκία να υπάρξει συμφωνία για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία ώστε να οριστικοποιηθεί η 13η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εξ αναβολής εκλογών και να μην κινδυνεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρεθεί στη δίνη ενός νέου γύρου εσωστρέφειας και βαθιάς κρίσης.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θόδωρος Αμπατζόγλου απηύθυνε επιστολή προς τον γραμματέα της ΠΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος έχει δηλώσει κώλυμα να προεδρεύει των συνεδριάσεων της ΚΕΦΕ, ζητώντας να πληροφορηθεί για ποιο λόγο καθυστερεί η κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της εταιρείας Infosolutions, καθώς και το λόγο που ο γραμματέας της ΝΔ δήλωσε κώλυμα από τις εργασίες της ΚΕΦΕ. Με αιχμές ήταν η απάντηση που έδωσε με δική του επιστολή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Επιστολή Αμπατζόγλου

Η επιστολή του κ. Αμπατζόγλου προς τον Ανδρ. Παπαμιμίκο έχει ως εξής:
«Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.
Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της ΝΔ κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;
Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.
Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την σεβαστούμε.»

Απάντηση Παπαμιμίκου

Απαντώντας ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, τόνισε σε επιστολή του:

«Έλαβα σήμερα, 30/11/2015, την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή, επιστολή σας, την οποία φροντίσατε, πριν μου τη στείλετε, να την δώσετε στη δημοσιότητα, με την οποία θέτετε δύο ζητήματα:

«Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο Πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος, εξ όσων έχω πληροφορηθεί, έχει δώσει σχετικές εντολές στην Νομική Υπηρεσία του Κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.
«Επί του δεύτερου ζητήματος ο Πρόεδρος του Κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία του Κόμματος.
«Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και την ιστορία της»

 

Διαβάστε ακόμη:

- ΝΔ: Τους ενώνει η σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή