Εξεταστική για την Υγεία: Καταθέτει στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη ο Ανδ. Μαρτίνης

Εξεταστική για την Υγεία: Καταθέτει στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη ο Ανδ. Μαρτίνης

Στη Βουλή αναμένεται να βρεθεί την Πέμπτη 8 Ιουνίου ο προφυλακισμένος πρώην διοικητής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο πρώην διοικητής του «Ερρίκος Ντυνάν» θα καταθέσει χωρίς χειροπέδες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταθέσει σχετικά με τις ποινικές κατηγορίες που του έχουν καταγγελθεί, αλλά θα κληθεί να δώσει μαρτυρία για τον πλειστηριασμό του νοσοκομείου και το αν υπέστη ή όχι ζημία το Δημόσιο.

Επίσης, η  Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε και στον αρχικό κατάλογο των υπολοίπων μαρτύρων που θα κληθούν για κατάθεση. Συγκεκριμένα, για ακρόαση  θα κληθούν οι κ.κ.  Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης και Βασίλης Στεργίου, επικεφαλής της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου που προχώρησε στον επίμαχο πλειστηριασμό. Επίσης θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας και ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας.

Ενώπιον των μελών της εξεταστική θα βρεθεί υπεύθυνος οικονομικών της ΔΟΥ, προκειμένου να εξηγήσει γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν προέβη σε αναγγελία οφειλών του νοσοκομείου προς το Δημόσιο ύψους 4,5 εκ. ευρώ. Τέλος, ανάμεσα στους μάρτυρες που θα κληθούν στις επόμενες συνεδριάσεις βρίσκονται και άλλα πρόσωπα όπως ο δικαστικός επιμελητής και ο συμβολαιογράφος του πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντυνάν.

Αλέξανδρος Διαμάντης