Εύσημα Ξανθού σε Τσιόδρα με εσωκομματικά καρφιά

Εύσημα Ξανθού σε Τσιόδρα με εσωκομματικά καρφιά

Εύσημα στον Σωτήρη Τσιόδρα αποδίδει ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, με άρθρο του στα «ΝΕΑ», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσους τον αμφισβήτησαν.

Στο άρθρο του, ο κ. Ξανθός τονίζει ότι ο καθηγητής λοιμωξιολογίας άφησε «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας, και ανταποκρίθηκε στο καθήκον του, «με σοβαρότητα, επάρκεια, κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση για τις επιστημονικές αβεβαιότητες και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και, τελικά, με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Υγείας, αναφερόμενος σε όσους αμφισβήτησαν τον κ. Τσιόδρα σημειώνει ότι το έκαναν εκ του ασφαλούς, αφού είχε «κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία». 

«Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…», καταλήγει το άρθρο. 

Υπενθυμίζεται πως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησαν τον Σ. Τσιόδρα, μεταξύ των οποίων ο Π. Πολάκης και ο Γ. Κυρίτσης, αλλά και ο αρθρογράφος της Αυγής, Θανάσης Καρτερός