«Δεν φοβάμαι την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν φοβάμαι την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην δήλωση ότι δεν φοβάται την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η κυβερνητική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, προέβη ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ερχόμενος σε αντίθεση με τον ίδιο τον εαυτό του όταν στις 16 Σεπτεμβρίου υποστήριζε πως «θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν φοβόμουν τη μόλυνση από την «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο tvxs.gr, και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα αυτό ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι: «στο ερώτημα σας αν φοβάμαι να μην μολυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την "πασοκοποίηση" σας απαντώ ότι θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν ανησυχούσα, πόσω μάλλον όταν στις μέρες μας την έχουν πέσει μονοί-διπλοί στο ΣΥΡΙΖΑ για γίνει μέρος της "κανονικότητας" ενός συναινετικού δικομματισμού...»

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η κυβερνητική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, με τον ισχυρισμό ότι «οι αριστεροί και οι αριστερές κάνουν αυτά που πιστεύουν και που θεωρούν σωστά και πως η εξουσία έρχεται ως αποτέλεσμα αυτών».

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, λέγοντας πως «πρέπει να εστιάσει για να οργανώσει τον προγραμματικό αντιπολιτευτικό λόγο του και να εμπνεύσει τόσο τα μέλη του κόμματος αλλά και ακόμα περισσότερους υποστηρικτές» σε τρεις κεντρικές διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ: δικαιώματα, μετανάστες και ανισότητες όλων των ειδών, καθώς και να προβάλλει ένα αναπτυξιακό μοντέλο που μπορεί να ανταποκριθεί στην κλιματική κρίση.

Αυτές οι διακριτές γραμμές, τόνισε, «μας δίνουν τα εφόδια να οργανώσουμε την αντιπολιτευτική πολιτική και να θέσουμε την ατζέντα που θα εμπνεύσει και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που θέλουν να έρθουν μαζί μας στο συνέδριο».

Διαβάστε ακόμη: «Απολογισμό σε βάθος» ζήτησε ο Π. Σκουρλέτης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ