Ευ. Τσακαλώτος: Δεν είναι όλα ρόδινα

Ευ. Τσακαλώτος: Δεν είναι όλα ρόδινα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Από τη μια πανηγύριζε για τα νέα μέτρα, όπως το επίδομα στους συνταξιούχους, αλλά και την επαναφορά του ΦΠΑ στην εποχή Σαμαρά, και από την άλλη διατράνωνε ότι δεν είναι όλα… ρόδινα. Ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής υποστήριξε μεν ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας ακόμα υποφέρει, ωστόσο «εντάσσονται σε ένα σχέδιο». Σύμφωνα με τον ίδιο στο επόμενο διάστημα ο πολίτης θα μπορεί να δει την έξοδο από το Μνημόνιο στην τσέπη του. «Η ερώτηση που μας έλεγαν όταν βγήκαμε από το Μνημόνιο -ΉΤΑΝ πότε θα το δει ο Έλληνας και η Ελληνίδα στην τσέπη του ότι βγήκαμε από το Μνημόνιο. Σιγά σιγά μέσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ο κάθε ένας και όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να το δουν στη τσέπη τους», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ στην εστίαση τόνισε ότι επανέρχεται στο 13% από 24%, παραβλέποντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έφτασε σε αυτό το επίπεδα. «Για εμάς που είμαστε μακαρονάδες είναι πολύ σημαντικό», υποστήριξε και μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα μείωσης  του ΦΠΑ στα δημητριακά. «Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγοι (σ.σ. αυτοί που τρων υγιεινά),  δεν ξέρω αν είναι περισσότεροι σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής», προσέθεσε.

Την ίδια ώρα, κάλεσε την αντιπολίτευση να βρουν ένα τομέα που κάποιος Έλληνας πολίτης δεν έχει βοηθηθεί από την πολιτική της κυβέρνησης. «Θέλετε να μιλήσουμε για τα νέα ζευγάρια που μπορούν να πάρουν επιδότηση στέγασης; Για τα παιδιά;  Για την ανεργία θέλετε να μιλήσουμε; Θέλετε να μιλήσουμε για την ενεργειακή φτώχεια», αναρωτήθηκε και εξήγησε ότι επειδή βγήκαμε από τα μνημόνια «αντιμετωπίζουμε τα βασικά προβλήματα της κρίσης». «Δηλαδή τα προβλήματα που έχουμε κληρονομήσει από το παρελθόν», συμπλήρωσε.