Ευ. Τσακαλώτος: «Άξιοι όσοι τοποθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ευ. Τσακαλώτος: «Άξιοι όσοι τοποθετήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή κόντρα ανάμεσα στον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έλαβε χώρα στη Βουλή, μετά την τοποθέτηση του πρώην Υπουργού Οικονομικών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για αναξιοκρατία και μάλιστα την κατηγόρησε ότι έχει κενό μνήμης. Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν το άφησε να πέσει… κάτω και απάντησε στον προκάτοχό του. «Μιλάτε σε εμάς για αξιοκρατία και για κενό μνήμης. Πρόσφατα εγκρίθηκε το νέο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου. Δεν θα δείτε στα μέλη σύζυγο δικού μας βουλευτή, όπως κάνατε εσείς», είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε συνεργάτη Υπουργό μόλις πέντε ημέρες μετά σε άλλο φορέα δίχως να έχει ακόμα δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη.

Ο Χ. Σταϊκούρας χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές του κ. Τσακαλώτου, όταν του θύμισε ότι είχε υποσχεθεί πως θα παραιτούνταν αν πέσει το αφορολόγητο, δέσμευση που φυσικά δεν τήρησε! «Το μειώσατε και δεν παραιτηθήκατε. Εσείς δεν είπατε ότι το 2017 θα είχατε 2,7% ανάπτυξη και πετύχατε 1,5%; Τη φορολογία επιχειρήσεων ποιος την πήγε από το 26% στο 29%; Την προκαταβολή φόρου στο 100% ποιος την πήγε; Την εισφορά αλληλεγγύης ποιος τη μονιμοποίησε;», τόνισε χαρακτηριστικά ο νυν Υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έσπευσε να υπερασπιστεί τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τους ανθρώπους που τοποθετήθηκαν ως… άξιους. Μάλιστα, εκτίμησε ότι αν μιας γυναίκας τυγχάνει ο σύζυγος να είναι βουλευτής δεν σημαίνει ότι δεν είναι άξια. «Εμείς τις επιλογές μας τις κάναμε αξιοκρατικά. Εσείς, όπως έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα, δεν το κάνετε. Εμείς του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός αξίζουμε καλύτερα», τόνισε κλείνοντας.