Ευ. Τσακαλώτος: Αν κάτι δεν πάει καλά έχουμε... καβάτζα

Ευ. Τσακαλώτος: Αν κάτι δεν πάει καλά έχουμε... καβάτζα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

«Έχουμε και καβάτζα αν δεν πάει κάτι καλά» διαμήνυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας παράλληλα να υποβαθμίσει τις πληροφορίες που θέλουν τους Ευρωπαίους αξιωματούχος να ανησυχούν από την παροχολογία Τσίπρα.

«Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας ευρωπαίος αξιωματούχος off the record είχε ανησυχίες, θα είχα μαζέψει τόσα χρήματα για να πάω με παρέα Σαντορίνη 10 μέρες. Αν είχα 1 ευρώ για  κάθε αναπαραγωγή της είδησης, θα είχα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, δίχως να κάνει αναφορά σε διακοπές με… κότερο! Αφήνοντας τις χιουμοριστικές αναφορές, ο Ευ. Τσακαλώτπς προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους. Όπως είπε η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες, εξηγώντας ότι τα μέτρα κοστολογήθηκαν και είναι 1 δισ. εκ των οποίων θα «επιστραφούν» τα  200 εκατομμύρια  από τις  δόσεις  (τις αποδόσεις των ομολόγων». «Και τα νούμερα συντηρητικά, έχουμε και καβάντζα αν δεν πάει κάτι καλά. Κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας «στρίβει» τον ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, συμμαχώντας με το ανθρώπους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έσπευσε να στείλει το δικό του μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα μπει σαν αριστερά σε αυτές τις εκλογές» και μάλιστα υποστήριξε ότι «σαν αριστερά θα κερδίσουμε σε αυτές τις εκλογές». Την ίδια στιγμή, πάντως, υπερασπίστηκε τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι  δεν μπορούν οι αριστεροί και οι Αριστερές να κάτσουν περιμένοντας ότι η πρόοδος θα έρθει από εξέλιξη παραγωγικών δυνάμεων. «Γι' αυτό ό ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμμαχίες με ανθρώπους που έχουν ιδεολογικές διαφορές με εμάς», συμπλήρωσε δίνοντας τη δική του εξήγηση για την στρατηγική Τσίπρα να πάρει στην αγκαλιά του ανθρώπους όπως τον Θύμιο Λυμπερόπουλο.

 Ακόμα, αναφέρθηκε στα περί επταήμερης εργασίας, ομολογώντας ουσιαστικά ότι η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι ήδη θεσμοθετημένη. «Να δεχθώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  εννοούσε 7ήμερη δραστηριότητα επιχειρήσεων. Τότε είπε το απόλυτο τίποτα, τι ανακοίνωσε; Ότι έχω καινούργιο πανούργο σχέδιο, ότι οι εταιρίες θα δουλεύουν 7 μέρες, όπως η  ΔΕΗ ή το Μετρό; Άρα ή θα πείτε ο Μητσοτάκης όντως θέλει 7ήμερη εργασία ή το απόλυτο τίποτα. Πιστεύω το πρώτο αλλά είμαι καλόψυχος και δέχομαι το απόλυτο κενό», τόνισε.