Ευ. Βενιζέλος: Υπόθεση Novartis, η πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών

Ευ. Βενιζέλος: Υπόθεση Novartis, η πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών

Για ένα «αντίστροφο σκάνδαλο» για την Novartis κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας πως αφορά αυτούς που «οργάνωσαν την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών».

Σχολιάζοντας το… «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», το οποίο όπως όλα δείχνουν σιγά σιγά ξεφουσκώνει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει πως «αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο».

Και συνεχίζει «αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε». «Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Ο Ευ. Βενιζέλος είχε αναφέρει και σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η υπόθεση Novartis «συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας. Γιατί έχουμε συστηματική αλλοίωση των θεσμών προκειμένου να προσβληθεί ο πυρήνας τους, στον οποίο ανήκει και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτό έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, έχουν βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική έρευνα δεν ανέδειξε χρηματισμό πολιτικών και θέτει στο αρχείο την έρευνα για τέσσερα πρόσωπα, ενώ ζητάει άρση ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο και αφήνει ανοιχτή την υπόθεση για άλλους πέντε.

Πιο συγκεκριμένα, οδηγείται στο αρχείο σε ό,τι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, Π. Πικραμμένο καθώς και τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λυκουρέτζο. Μένει ανοιχτή σε ότι αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και τους Αδωνη Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Δημήτρη Αβραμόπουλο, με εισαγγελικές πηγές να αναφέρουν  ότι εντός του Απριλίου θα τεθεί στο αρχείο για τους περισσότερους εξ αυτών. 

Παράλληλα, ζητείται άρση ασυλίας  σε ό,τι αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος για το αδίκημα της δωροδοκίας.