Ευ. Βενιζέλος: «Υπερηφάνεια δεν είναι να σε χαϊδεύουν ως εξημερωμένο κατοικίδιο»

Ευ. Βενιζέλος: «Υπερηφάνεια δεν είναι να σε χαϊδεύουν ως εξημερωμένο κατοικίδιο»

Δεν υπήρξε ευκολότερη κυβέρνηση από αυτή του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας εκ νέου πως θα αποτελέσει «ευρωπαϊκή ξεφτίλα» η ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN o Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η κυβέρνηση βιώνουν «το σύνδρομο της Στοκχόλμης» και έχουν ερωτευτεί τον υποτιθέμενο απαγωγέα τους.

Η στάση του SPD αλλά και των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών δεν έχει κάποια λογική, όπως ανάφερε, αφού ουσιαστικά εμφανίστηκαν να αναζητούν έναν λαϊκιστή ως αντίδοτο στον εθνικολαϊκισμό της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Σημείωσε πάντως ότι με την ομιλία του στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την χαρά «να τον απολαύσουν όλοι» και να ακούσουν την εξομολόγησή του, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε με καθαρό μυαλό. Είπε ότι «οδήγησα τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής αλλά την τελευταία στιγμή σωθήκαμε» επί της ουσίας, δηλαδή «σώσαμε τη χώρα από τον εαυτό μας» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια τόνισε πως έχει αποδοχή ο Αλέξης Τσίπρα διότι κάνει ότι του λένε και μάλιστα «προθυμοποιείται για περισσότερα».

Στο σημείο αυτό επιτέθηκε ευθέως στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως ποτέ καμία κυβέρνηση δεν συνέδεσε την εξωτερική πολιτική με την οικονομική κατάσταση της χώρας, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε προβαίνοντας σε ένα «εθνικό σφάλμα».

Αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε ότι με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιήθηκε, επεκτάθηκε και αυξήθηκε ενώ η υπερφορολόγηση έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και έχει πλήξει το όποιο ενδεχόμενο ανάπτυξης.

Τέλος σημείωσε πως αποτελεί ψευδαίσθηση «το να σε χαϊδεύουν ως το εξημερωμένο κατοικίδιο της Ευρώπης» προσθέτοντας πως αυτό δεν μπορεί να είναι στοιχείο περηφάνιας και επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει στις επόμενες εκλογές να «φύγει ηττημένος στρατηγικά» και να μην έχει δυνατότητα παρέμβασης ισχυρής στις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.