Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο αίτημα που τέθηκε στην κυβέρνηση ήταν «παραιτηθείτε»

Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο αίτημα που τέθηκε στην κυβέρνηση ήταν «παραιτηθείτε»

Το μεγάλο αίτημα που τέθηκε χθες στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση στη Βουλή ήταν «να παραιτηθείτε», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ταπείνωση, μιζέρια, και στασιμοχρεοκοπία.

Ο κ. Βενιζέλος, εστιάζοντας στο ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, υπογράμμισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου που δεν σέβεται τίποτα και δεν έχει καμία θεσμική αντίληψη

«Έχουμε για κυβέρνηση μια παρέα ανθρώπων που θέλει να νέμεται την εξουσία», είπε, σημειώνοντας ότι η ουσία είναι το απόλυτο ψεύδος της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι πως υπάρχουν καλοί εισαγγελείς και δικαστές, που εξυπηρετούν την πολιτική τους, και κακοί που διαπομπεύονται γιατί οι ενέργειές τους δεν συνάδουν με κυβερνητικές αντιλήψεις. «Είναι ανατριχιαστικό», ανέφερε.

«Η χώρα ταπεινώνεται παντού και τι τους έμεινε; Η 'διαφθορά'. Όλη η 'διαφθορά' τι είναι; Ένα όνομα και μία γάτα», είπε ειρωνικά ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ενισχύθηκε το σενάριο της τεχνητής πόλωσης που έθεσε πρώτος ο Αλέξης Τσιπρας και από ένα σημείο κι έπειτα συνέχισε η Νέα Δημοκρατία.

«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ μιας δεξιάς κυβέρνησης είναι ο υπουργός για τη διαφθορά, μιας αριστερής κυβέρνησης;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι η χώρα οικοδόμησε ένα πολιτικό σύστημα πάνω στο ψέμα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση του PSI, αφήνοντας αιχμές για υποκρισία από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς – όπως είπε – ενώ η κυβέρνηση μιλά διαρκώς καταγγελτικά για το «κούρεμα» του 2012, όταν οι μικρο-ομολογιούχοι προσφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο στο Στρασβούργο, η κυβέρνηση με τους νομικούς της συμβούλους υπερασπίζεται το PSI.

Βαθιά κρίση του Κράτους Δικαίου

"Στη χώρα υπάρχει μια βαθιά κρίση του Κράτους Δικαίου", ανέφερε στην παρέμβαση του ο Ευ. Βενιζέλος στο Mega, αναφερόμενος στην υπόθεση που αφορά την εισαγγελέα εφετών και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Ευ. Βενιζέλου:

"Εδώ έχουμε κάτι το πρωτοφανές.  Μία Εισαγγελέας Εφετών καταγγέλλει με μηνυτήρια αναφορά τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, πρώην Εισαγγελέα και πρώην Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ότι την εκβίασε και την απείλησε ως προς το χειρισμό συγκεκριμένης υπόθεσης.  Εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, ως συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου και καταγγέλλει ευθέως την Εισαγγελέα Εφετών και κάθε άλλο Εισαγγελικό και Δικαστικό Λειτουργό, που κατά την κρίση του διαφωνεί με την πολιτική της Κυβέρνησης, και επαινεί συγκεκριμένα πρόσωπα στη Δικαιοσύνη, που τους αντιλαμβάνεται ως μοχλούς άσκησης πολιτικής στη Δικαιοσύνη, και εκθέτει έτσι, δυστυχώς, ελπίζω χωρίς τη θέλησή της, την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την κα Θάνου.  Έρχεται μετά, συνεννοημένος με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Καμμένος, ο συνεταίρος, ο πολιτικός, και επιτίθεται και κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, της κας Κουτζαμάνη.  Είναι ποτέ δυνατόν να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός και να λέει, εάν μια υπόθεση αφορά τον α επιχειρηματία, το β πολιτικό, το γ, ο οποίος μπορεί να είναι κακός άνθρωπος, δεν ισχύει η διάκριση των εξουσιών, δεν ισχύουν οι εγγυήσεις της ποινικής προδικασίας, μπορεί ο Υπουργός να παρεμβαίνει, μπορεί ο Πρωθυπουργός να υποδύεται τον Εισαγγελέα και τον Δικαστή.  Αυτό είναι η κατάλυση του Κράτους Δικαίου, υπάρχει προσβολή στην καρδιά της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καμμένος προφανώς έχει δει το όνομα ενός ανθρώπου που φέρει το επίθετο της συζύγου μου.  Η σύζυγός μου, όπως ξέρετε, ανήκει σε μια οικογένεια παλαιά, παραδοσιακή, πολιτική και επιχειρηματική, την οικογένεια Μπακατσέλου.  Ο κ. Αλέκος Μπακατσέλος, ξάδελφος της γυναίκας μου, είναι ιδρυτικός μέτοχος της Εγνατίας και της Marfin, αλλά ο κ. Μπακατσέλος είναι ένα πρόσωπο που έχει πολιτική σχέση μαζί μου, ήταν ΠΑΣΟΚ, είναι πολιτικός μου φίλος;  Είναι ο στενότερος πολιτικός και προσωπικός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και, μπορώ να πω, ο πολιτικός μέντορας του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη.  Ο κ. Καμμένος εμφανίζεται και λέει «είμαι αντίπαλος του Αντώνη Σαμαρά, αλλά θαυμαστής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ομογάλακτος του Κώστα Καραμανλή».  Ας ρωτήσει, λοιπόν, τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή ποιος είναι ο κ. Μπακατσέλος και τί πολιτική σχέση έχει μαζί τους.  Είναι εξ αγχιστείας συγγενής μου, βεβαίως έχω πολύ καλή σχέση, αλλά δεν έχω καμία επιχειρηματική ή πολιτική σχέση.  Ο κ. Καμμένος γνωρίζει πάρα πολύ καλά και θα έπρεπε να σκέφτεται πολλές φορές πριν εκστομίσει τέτοια ονόματα σε σχέση με εμένα.  Θα λάβει την απάντηση από εκεί που πρέπει.  Δεν με αφορά το θέμα, δεν έχω καμία σχέση, εγώ πάντα ανήκα σε άλλο χώρο.

Ο κ. Καμμένος είναι, θα μου επιτρέψετε να πω, μία επιβάρυνση για το πολιτικό σύστημα, διότι αυτήν τη στιγμή τί κάνει, αυτήν τη στιγμή υποδυόμενος τον αντιμνημονιακό δεξιό στηρίζει μία Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία βλάπτει τη χώρα.  Η ζημιά που έχουν προκαλέσει στην οικονομία, στην κοινωνία, στα εθνικά συμφέροντα, στην εθνική ανεξαρτησία είναι τεράστια. Και, επειδή τους βλέπω όλο να στριφογυρίζουν γύρω από την ευθύνη των Κυβερνήσεων και των Υπουργών, θα μου επιτρέψετε να πω –και το λέω με μεγάλη μου λύπη– έχουν αναλογιστεί την ευθύνη τους για τη βλάβη που προκάλεσαν όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στους θεσμούς και την εξωτερική πολιτική και τη γεωπολιτική θέση της χώρας;  Έχουν ταπεινώσει τη χώρα.

Είναι δυνατόν μετά από όσα συνέβησαν σήμερα να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον κ. Παρασκευόπουλο και να μην εμφανιστεί η μηνύουσα Εισαγγελεύς Εφετών, η κα Τσατάνη, να μην εμφανιστούν όλα τα πρόσωπα που ανεφέρθησαν, να μην εμφανιστεί ακόμα και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η οποία έσπευσε να παραγγείλει πειθαρχική δίωξη της κας Τσατάνη, την οποία διενεργεί η ίδια;  Παραγγέλλει και διενεργεί, ενώ είναι και Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ ήξερε, όταν το έκανε αυτό, ότι είχε υποβληθεί μήνυση της Εισαγγελέως αυτής κατά του κ. Παπαγγελόπουλου;  Εν πάση περιπτώσει, δε σας παραξενεύει αυτή η μοναδική κατάσταση, να έχουμε δύο Υπουργούς Δικαιοσύνης, τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό, και ο Αναπληρωτής Υπουργός να είναι αυτός που ήταν Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και πριν Προϊστάμενος Εισαγγελίας που χειρίστηκε όλους τους κρίσιμους φακέλους της περιόδου 2004-2008;

Αρκετά πια με την ιστορία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τα τσιράκια του κ. Τσίπρα που τον κρατάν στην εξουσία.

Η συζήτηση στη Βουλή μου φάνηκε τραγική για το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού και των θεσμών, διότι, όταν έχεις έναν Πρωθυπουργό και ένα συγκυβερνόν κόμμα που δε σέβονται τίποτα, που ταπεινώνουν δικαστές, που παραβιάζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που θεωρούν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα κερδίσουν λίγο πολιτικό χώρο, η πατρίδα μας δεν έχει κανένα μέλλον, διότι η πατρίδα είναι σε αδιέξοδο, δεν υπάρχει κανένα θετικό σενάριο για την οικονομία, δεν υπάρχει κανένα θετικό σενάριο για την ανάπτυξη, για την απασχόληση…

Ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία δυσκολία να αλλάζει άποψη και να συκοφαντεί.  Έχει προσκρούσει επάνω μου για μια ακόμη φορά.  Στο θέμα των υποβρυχίων υπάρχουν Υπουργοί που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και υπάρχει ένας Υπουργός που το υπερασπίστηκε, κατοχύρωσε το συμφέρον του Δημοσίου και του Πολεμικού Ναυτικού.  Αυτός είμαι εγώ, υπερασπίζομαι τα συμφέροντα μέχρι και τώρα και, επαναλαμβάνω, δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και ο κ. Τσίπρας του αφήρεσε την αρμοδιότητα αυτή, την έδωσε στον κ. Βίτσα, και με παρακάλεσαν να πάω να υπερασπιστώ τη σύμβασή μου και το νόμο που ψήφισε η Βουλή συμφωνούντος και του κ. Καμμένου ότι το Υπουργείο Αμύνης τα κάνει πάρα πολύ καλά, αλλά το πρόβλημά του είναι η κα Κατσέλη και ο κ. Νίκος Παπανδρέου, και το πρόβλημά του ας το λύσει με τους υποστηρικτές της Κυβέρνησής του.  Από αυτόν, αξιώνω σεβασμό στην αλήθεια, όχι σε εμένα, στην αλήθεια".

ΠΗΓΗ: skai.gr