Ευ. Βενιζέλος: Κυνική κυβέρνηση με ανεξέλεγκτη ελαστικότητα συνείδησης

Ευ. Βενιζέλος: Κυνική κυβέρνηση με ανεξέλεγκτη ελαστικότητα συνείδησης

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι πίσω από τη σκανδαλολογία, πίσω από την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης, πίσω από τις συνεχείς απειλές, κρύβεται η σύμπραξή τους με το βαθύ κράτος. 

«Έχουμε ένα βαθύ κράτος που έχει προνομιακές σχέσεις με ορισμένους κύκλους της δεξιάς και αυτό προσφέρθηκε ως χορηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μαζί με τον κ. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ασκούν την διακυβέρνηση με τον πιο ωμό και κυνικό τρόπο, επικαλούμενοι τάχα μου δήθεν ηθικές αρχές και αξίες, την ανάγκη για κάθαρση, για διαφάνεια και είναι το πιο σκοτεινό και ερεβώδες πολιτικό φαινόμενο που έχει εμφανιστεί τα τελευταία 45 χρόνια», τόνισε. 

«Διεθνώς ο λαϊκισμός, ο εθνικολαϊκισμός, είτε είναι αριστερής καταγωγής είτε είναι δεξιάς καταγωγής είτε είναι συνδυασμός τερατογένεσης, όπως στην Ελλάδα που έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθεί ορισμένα σταθερά μοτίβα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας εχθές στο Action24. 

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως έρχεται «τη στιγμή της σκανδαλολογίας, τη στιγμή των απειλών, τη στιγμή που εμφανίζεται η κυβέρνηση να προσβάλει τη δικαιοσύνη και να την ταπεινώνει, ενεργώντας ως αυτόκλητος εκπρόσωπος της δικαιοσύνης που αναγγέλλει και μάλιστα προαναγγέλλει ενέργειες για λόγους αμιγώς πολιτικούς». 

Για τις εκατέρωθεν κατηγορίες Πάνου Καμμένου - Νίκου Κοτζιά ο κ. Βενιζέλος είπε πως πρόκειται για μια κωμικοτραγική εικόνα ανοικτής σύγκρουσης, ενώ ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.