Ευ. Βενιζέλος: Η θεσμική εκτροπή παροξύνεται

Ευ. Βενιζέλος: Η θεσμική εκτροπή παροξύνεται

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε και νύκτωρ απέσυρε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε πως η εσπευσμένη απόσυρση της τροπολογίας με το προσχηματικό επιχείρημα ότι θα επιδιωχθεί πρώτα η συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Η θεσμική εκτροπή παροξύνεται.

Ενώ διεξάγεται η διάσκεψη του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου που αφαίρεσε από το ΕΣΡ την αρμοδιότητα που έχει εκ του Συντάγματος και περιόρισε  τεχνητά τον αριθμό των αδειών, η κυβέρνηση κατάθεσε τροπολογία που προσβάλλει ευθέως το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στο τηλεοπτικό τοπίο πριν την έκδοση της  απόφασής  του.

Η εσπευσμένη απόσυρση της τροπολογίας με το προσχηματικό επιχείρημα ότι θα επιδιωχθεί πρώτα η συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα για την κυβέρνηση, γιατί έτσι συνομολογεί την αντισυνταγματικότητα της υφαρπαγής από το ΕΣΡ της πιο κρίσιμης αρμοδιότητάς του που είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Τέτοιου είδους δήθεν επιδείξεις ισχύος μετατρέπονται σε μπούμερανγκ και δείχνουν τη νευρικότητα αλλά και το αδιέξοδο μιας κυβέρνησης που προκάλεσε βαθειά κρίση του κράτους δικαίου. Γιατί  το μόνο που καταφέρνει είναι να επιτείνει την ανασφάλεια ως προς τη νομιμότητα του τηλεοπτικού τοπίου και να εκτίθεται, ακόμη περισσότερο, ως επικίνδυνη για την ανεξαρτησία και το κύρος της  Δικαιοσύνης".