Ευ. Βενιζέλος: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική νίκη του KΙΝΑΛ

Ευ. Βενιζέλος: Η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική νίκη του KΙΝΑΛ

Ως ζωτική ανάγκη για τον τόπο χαρακτήρισε την άμεση διεξαγωγή των εκλογών και τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως  «η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική νίκη του KΙΝΑΛ. Πρώτον, γιατί χωρίς εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τον συνεκτικό του ιστό. Και δεύτερον, γιατί το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης υπευθύνου, προοδευτικού, ρεαλιστικού».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθερία Καλαμάτας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  εξευτέλισε τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και καταστρατήγησε όλες τις σχετικές ρυθμίσεις του Συντάγματος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έλαβε πράγματι ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές που συγκροτούν μια ευκαιριακή πλειοψηφία «πολιτικών ρεταλιών».

«Υπάρχει βουλευτής που στήριξε την κυβέρνηση, αλλά διαφωνεί με τη βασική πολιτική της προτεραιότητα που είναι η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για την οποία υποτίθεται ότι αποχώρησε ο κ. Καμμένος και ζητήθηκε η επιβεβαίωση της ψήφου εμπιστοσύνης! Άρα η κυβέρνηση έχει, αλλά και δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία», σημειώνει ο Ευ. Βενιζέλος.

Σχετικά με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών σχολίασε πως «αν το ήθελε ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να διαμορφώσει κλίμα και μέτωπο εθνικής συναίνεσης» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν αναζητούσε μεταπλειοψηφική συναίνεση με την αντιπολίτευση γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αλλά ενδοκυβερνητικούς αποστάτες από τους ΑΝΕΛ και γυρολόγους από την αντιπολίτευση για να παραμείνει στην εξουσία». 

Τέλος, επεσήμανε πως «αυτά που λεγόντουσαν με εντυπωσιακή ευκολία από το 2010 έως το 2015 στο όνομα του «αντιμνημονιακού» μετώπου πώς φαίνονται τώρα; Ψεύτικα, ανεύθυνα, επικίνδυνα, απατηλά αλλά και πολιτικά ανήθικα. Το τίμημα που καταβλήθηκε για να βλέπουμε ως κοινωνία τα πράγματα πιο ώριμα τώρα, είναι τραγικά μεγάλο. Ο λαϊκισμός όμως αναζητά καταφύγιο σε άλλο αφήγημα εξίσου θρασύ, ανεύθυνο και αδιέξοδο. Χρειάζεται συνεπώς συνεχής αγώνας κατά του λαϊκισμού, δηλαδή του ψέματος, της δημαγωγίας, της ανευθυνότητας».