Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα

«Η κυβέρνηση λειτουργεί ως παραδικαστικό κύκλωμα», σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια εφ'' όλης της ύλης συνέντευξή του στο topontiki.gr, κάνοντας λόγο για «χειραγώγηση της Δικαιοσύνης». 

Όπως τονίζει, «πρέπει να ελέγξουμε πολυεπίπεδα την ποιότητα της διακυβέρνησης της τετραετίας αυτής (σ.σ.: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ). Δεν έχει ελεγχθεί η διακυβέρνηση αυτή, αλλά θα ελεγχθεί», συνιστώντας παράλληλα «στρατηγική ψυχραιμία» στα ελληνοτουρκικά, και απορρίπτοντας τη συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων 2012 - 2014 χαρακτηρίζει «κολοσσιαία παγίδα φτώχειας» την πολιτική σχηματισμού υπερπλεονασμάτων και δηλώνει ότι η ιδέα για μια μελλοντική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συναντά «ανυπέρβλητα πολιτικά, προγραμματικά και αξιακά εμπόδια». 

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το σύνταγμα υπερασπίζεται τη μέχρι τώρα λειτουργία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών αλλά συμφωνεί με την ανάγκη αναθεώρησής του, πλην όμως δεν θεωρεί απαραίτητη τη συνταγματική πρόβλεψη για ένα πάγιο εκλογικό σύστημα.