Ευ. Βενιζέλος: Για πρώτη φορά έχουμε διασύνδεση εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής

Ευ. Βενιζέλος: Για πρώτη φορά έχουμε διασύνδεση εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς που έγιναν ότι για πρώτη φορά «έχουμε διασύνδεση εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής καθώς η κυβέρνηση λειτουργεί σαν delivery boy» σε διάφορα θέματα. Επίσης, δήλωσε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να διαφοροποιείται διότι έδωσε το στυλό για να υπογράφουν οι Αλ. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών στηλίτευση τη στάση της κυβέρνησης δίδοντας ιδιαίτερο βάρος στο γεγονός ότι επιχειρεί να προχωρήσει μια διαδικασία χωρίς πριν να επιδιώξει, έστω, τη συναίνεση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Και αυτό διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είχε στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό των κομμάτων κινούμενος με μια μικροπολιτική λογική που όμως οδήγησε στο να ενταθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης. «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου», συνέχισε, «προκειμένου να ξεπεράσει το εσωτερικό της πρόβλημα μετέτρεψε ένα εθνικό ζήτημα σε μοχλό επηρεασμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αυτό που παλιά λέγαμε εισοδισμό, ήθελαν να παρέμβουν στο ΚΙΝΑΛ, να φέρουν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση, ήθελαν δηλαδή να μεταφέρουν το δικό τους ρήγμα στην αντιπολίτευση και όλα αυτά εν μέσω διώξεων σε βάρος πολιτικών αντιπάλων. Η συναίνεση και η μεγάλη πλειοψηφία έχει σημασία όταν πρόκειται για εθνικά θέματα. Εφόσον ο κ. Τσίπρας είχε κάνει αυτές της επιλογές, η ΝΔ αντέδρασε και με κριτήρια εξωτερικής πολιτικής, αλλά και εσωτερικής πολιτικής».

Υποστήριξε επίσης ότι «για πρώτη φορά έχουμε τόσο προφανή σύνδεση εθνικού ζητήματος με την εσωτερική πολιτική. Για πρώτη φορά έχουμε συνειδητή διασύνδεση εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής πολιτικής. Επειδή ο κ.Τσίπρας είναι delivery boy και γι αυτό έχει τη συμπάθεια και την εκτίμηση Ευρωπαίων και Αμερικανών, γι αυτό πίστεψε ότι μπορεί να πετύχει τη μη περικοπή συντάξεων προωθώντας τη συμφωνία των Πρεσπών. Ποτέ δεν έπρεπε να συνδεθούν αυτά τα πράγματα. Μέχρι το 2015 ποτέ δεν επιτρέψαμε τέτοια σύνδεση. Δεν κινούνται με διαφάνεια, υπάρχει σκοτεινή πλευρά στον σχεδιασμό του κ. Τσίπρα».

Σημείωσε, δε, ότι δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα η εντύπωση ότι υπάρχει momentum για την εξεύρεση λύση στο ζήτημα με την πΓΔΜ, προκειμένου να στηριχθεί η σταθερότητα και η ευρωατλαντική πορεία της γειτονικής χώρας, αλλά λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκαν και οι δύο κυβερνήσεις το ζήτημα τελικά μπορεί να υπάρξει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Με λίγα λόγια ανέφερε ότι συνολικά η τακτική που ακολουθήθηκε υπάρχει κίνδυνος στο τέλος να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα στο εσωτερικό των Σκοπίων.

«Η κυβέρνηση είναι και ριζοσπαστική και ακροδεξιά. Έχει και τον Φ. Κουβέλη και την Κ. Παπακώστα. Ο μόνος συνδετικός ιστός είναι η παραμονή στην εξουσία», τόνισε ακόμη δείχνοντας πως στο πλαίσιο αυτό αδυνατεί να χαράξει και ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να επικρίνει με ένταση την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Οικονομίας που οδηγεί τη χώρα πίσω στέλνοντας στις αγορές τα ακριβώς αντίθετα μηνύματα από τα επιθυμητά. 

Ερωτώμενος για το επιθυμητό ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές ο κ. Βενιζέλος τόνισε «το καλύτερο δυνατό».