Ευ. Βενιζέλος: «Ενδοκυβερνητικοί αποστάτες οι βουλευτές των ΑΝΕΛ»

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, 13:57
-A +A
Ευ. Βενιζέλος: «Ενδοκυβερνητικοί αποστάτες οι βουλευτές των ΑΝΕΛ»

«Φαινόμενο θεσμικής σήψης και έκπτωσης», χαρακτήρισε από τα Ιωάννινα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο θέμα της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να προσθέσει, ότι αυτά διαδραματίζονται σε βάρος των μεγάλων προτεραιοτήτων που έχει η χώρα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να σχολιάσει τη δήλωση Καμμένου για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, είπε: «Όλα αυτά είναι γνωστά. Τα περιμένουμε εδώ και μέρες, αλλά βλέπετε πόσο δύσκολη είναι η ατομική αποχώρηση του κυρίου Καμμένου από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το οποίο φυσικά δεν θέλει να εγκαταλείψει. Μίλησε για αποχώρηση των ΑΝΕΛ. Αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν ΑΝΕΛ και εάν τους εκφράζει. Όπως έχω πει, έχουν απαχθεί οι βουλευτές των ΑΝΕΛ».

Και πρόσθεσε: «Έχουν γίνει ενδοκυβερνητικοί αποστάτες. Η ενδοκυβερνητική αποστασία είναι το ανώτερο στάδιο της πολιτικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και τώρα οι πρώην ΑΝΕΛ γίνονται συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει καμία αξία, δεν υπάρχει κανένα κριτήριο, όριο είναι ο απόλυτος και ωμός τυχοδιωκτισμός. Φοβούμαι ότι ο εκβιασμός του κ. Τσίπρα επί του κ. Καμμένου, είναι απόλυτος και ασφυκτικός, δεν θα έχει ούτε θέση στην κυβέρνηση, ούτε βουλευτές, ούτε κόμμα κατά τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά θα τα δούμε αυτά να εξελίσσονται τις επόμενες ώρες και μέρες».

Ο κ. Βενιζέλος όπου βρίσκεται στα Ιωάννινα στηλίτευσε και τη σχέση των πρώην πια κυβερνητικών εταίρων:: «...στην Ελλάδα, το παράδειγμα της κρίσης της δημοκρατίας μάς το δίνει η ίδια η κυβέρνηση, με τους εκβιασμούς μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων με αυτό το απίθανο κωμειδύλλιο των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου το οποίο βλέπουμε να εξελίσσεται μέρα με την ημέρα τρώγοντας τον εθνικό χρόνο, σπαταλώντας χρόνο και δυνάμεις από την προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και γενικότερα της χώρας που πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Και όλα αυτά για να παραμείνουν με τεχνάσματα, λίγο ακόμη στην εξουσία».

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα