Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, 21:00
-A +A
Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο

Μια ημέρα μετά την έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευ. Αποστολάκης δήλωσε ότι δεν βλέπει ενδεχόμενο «θερμού επεισοδίου» διότι... δεν συμφέρει την Τουρκία. Ταυτόχρονα υποστήριξε πως το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε λόγω των fake news που κυκλοφόρησαν αλλά και να να υπάρξει συντονισμός με την Κύπρο

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο δεν θα ήταν προς όφελος της Τουρκίας, ενώ αναφορικά με το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν και σε ελληνικό έδαφος, όπως το Καστελόριζο, και να μην περιοριστούν στην κυπριακή ΑΟΖσημείωσε πως «Η όλη προσπάθεια είναι να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εδώ που είναι τώρα»  αναφορικά με το σενάριο οι Τούρκοι να προκαλέσουν και σε ελληνικό έδαφος, όπως το Καστελόριζο, και να μην περιοριστούν στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Αποστολάκης είπε ότι υπάρχει ετοιμότητα από ελληνικής πλευράς ακόμα και για ένα τέτοιο σενάριο, προκειμένου η Τουρκία να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Επέμεινε ότι ο ελληνικός στρατός είναι σε διαρκή ετοιμότητα και απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου» στο Αιγαίο, εκτιμώντας ότι δεν θα ήταν προς όφελος της Άγκυρας.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ την Κυριακή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι έπρεπε να υπάρξει συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία για τις ενέργειες της Τουρκίας και να σταλεί ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας, καθώς, όπως είπε, είχαν αρχίσει να διαρρέουν «fake news» στον Τύπο για «πολεμικές προετοιμασίες». Αυτός είναι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ, είναι θεσμικό όργανο, υποστήριξε. 

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είχε πρόταση για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έκρινε ότι δεν είναι ο καιρός για κάτι τέτοιο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 17/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα