Έτοιμος για μία «κοινωνική συνάντηση» με τον Μ. Akinci δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης

Έτοιμος για μία «κοινωνική συνάντηση» με τον Μ. Akinci δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης

Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε την ειδική αντιπρόσωπο του γγ του ΟΗΕ, Elizabeth Spehar, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντησή του με τον βοηθό γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Jean-Pierre Lacroix, να μεταφέρει προς τον Mustafa Akinci το μήνυμα ότι «είναι έτοιμος να έχει μαζί του μια κοινωνική, στο παρόν στάδιο, συνάντηση».

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις Akinci για το Κυπριακό και το φυσικό αέριο ο κ. Προδρόμου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νέο και επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως «υπάρχουν οι παράμετροι του ΟΗΕ, καθώς και κάποιες σημαντικές συγκλίσεις και συνεννοήσεις μεταξύ των δυο πλευρών, όπως για το θέμα του φυσικού αερίου».

Ο Jean-Pierre Lacroix συζήτησε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θέματα, που αφορούν αποκλειστικά την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσο εξετάζεται θέμα μείωσης του αριθμού του προσωπικού της Ειρηνευτικής Δύναμης, ο κ.  Lacroix είπε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ζητήσει μια στρατηγική αναθεώρηση της Δύναμης. Επεσήμανε, δε, ότι όλες οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις χρειάζεται να εξελιχθούν, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο εφαρμόζεται η αναθεώρηση.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο «θα είναι πλήρως εξοπλισμένη και με τους αναγκαίους πόρους για να εφαρμόσει τους όρους εντολής της, κάτι που θα της δώσει τη δυνατότητα να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική στον αποτρεπτικό της ρόλο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ