Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με φόντο την Θάνου

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή με φόντο την Θάνου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου έλαβε χώρα η ακρόαση των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση τα αίματα άναψαν με πρωταγωνιστές τον κ. Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα και Γ. Κατρούγκαλο.

Όλα ξεκίνησαν όταν  ο Υπουργός Ανάπτυξης απάντησε στον κ. Λάππα που τον είχε χαρακτηρίσει «υποκριτή». «Μιλήσατε κ. Λάππα για υποκρισία. Δεν σας βλέπω να μιλάτε όμως  για το email που διέρρευσε για σχετικά με  τις προσλήψεις που ζητούσαν  στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτό είναι υποκρισία! Αν δεν ήσασταν υποκριτής θα είχατε ζητήσει εξεταστική. Για ένα υποτιθέμενο δικό  χαρτί που κουνούσε στη Βουλή ο κ. Πολάκης  για μένα κάνατε εξεταστική», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αμήχανο να λέει απλά ότι η απόφαση τότε της Βουλής ήταν ομόφωνη.

«Υποκρισία είναι βαριά έκφραση πάρτε την πείσω πως εκτοξεύεται με τέτοια ευκολία μια  τέτοια πολιτική ύβρη. Δυναμιτίζετε το κλίμα λυπάμαι ειλικρινά», απάντησε ο Υπουργός Ανάπτυξης   ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην Βασιλική Θάνου: «Η κυρία Θάνου είχε δεχθεί μήνυση από συγκεκριμένο επιχειρηματία ότι ζήτησε χρήματα για να βγάλει θετική γι' αυτόν απόφαση. Την μήνυση την έθεσε  στο αρχείο  εισαγγελέας επί προεδρίας της κ. Θάνου.   Λίγους μήνες αφότου η κ. Ζαϊρη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση  με μία ψήφο διαφορά διορίστηκε σε μία επίζηλη θέση του κράτους για τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Διορίστηκε  με την ψήφο της κ. Θάνου. Μπορεί ένας κακόβουλους να πει ότι η υπόθεση της καταγγελίας Βγενόπουλου  μπήκε στο αρχείο με αντάλλαγμα την θέση της κυρίας Ζαϊρη;  Προφανώς ένας κακόβουλους θα μπορούσε να το πει, δεν το λέω εγώ»!

Λίγο αργότερα ο Α. Γεωργιάδης απάντησε σχετικά με τα περί φωτογραφικών διατάξεων, υπογραμμίζοντας ότι η εκπαραθύρωση της κυρίας Θάνου  έγινε «γιατί δεν επιτρέπεται σε αυτή την επιτροπή να υπάρχει πρόσωπο που θα μπορούσε οποιοσδήποτε να το ταυτίσει  με ένα πολιτικό κόμμα  και του δικού μου συμπεριλαμβανομένου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε η λύση της αποχώρησης από την ψηφοφορία ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν τη «μεσοβέζικη» λύση του «παρών», με τους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίζουν την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.