Ερώτηση από Ντ. Μπακογιάννη-Γ. Κεφαλογιάννη για σύλληψη υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών

Ερώτηση από Ντ. Μπακογιάννη-Γ. Κεφαλογιάννη για σύλληψη υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σχετικά με τη σύλληψη από τις ελληνικές Αρχές υπαλλήλων του αλβανικού υπ. Εξωτερικών, που διακινούσαν προπαγανδιστικό υλικό αλυτρωτικού περιεχομένου στη χώρα μας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Σχετικά με το θέμα, η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κεφαλογιάννης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι «η διακίνηση προπαγανδιστικού υλικού αλυτρωτικού περιεχομένου προς τη χώρα μας από κρατικούς υπαλλήλους της Αλβανίας, εκτός από ποινικές, έχει αναμφίβολα και διπλωματικές προεκτάσεις, εξαιτίας της υπηρεσιακής ιδιότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες, «ώστε να αναδείξει τις επιπτώσεις αυτής και παρόμοιων ενεργειών στην ομαλή πορεία των σχέσεων Ελλάδας –Αλβανίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος».

Καταλήγοντας σημειώνουν ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δυο χωρών «προϋποθέτουν, πριν απ' όλα, το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» και τονίζουν ότι «επιβάλλεται να δοθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διευκρινήσεις από πλευράς Αλβανίας, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αναπάντητα ερωτήματα, που θα οδηγήσουν σε επανάληψη παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον».