Έρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για την ψήφο των απόδημων

Έρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για την ψήφο των απόδημων

Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων του εξωτερικού προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός σε παραβατικές συμπεριφορές για θέματα που αφορούν στην ιθαγένεια.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «η πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα της ασφάλειας, ενώνει τους Έλληνες», ενώ αναφορικά με το ζήτημα του ασύλου στις σχολές, ο κ Θεοδωρικάκος ανέφερε πως «τα πανεπιστήμια αποτελούν χώρους επικοινωνίας, μόρφωσης και έρευνας».

Παράλληλα, σχολίασε τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητη» την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδήλωση, ενώ υποστήριξε πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βρει τα στρατηγικά του πατήματα και ψάχνεται πως πρέπει να κινείται».

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «τομή», τον νέο νόμο που θα ενισχύσει με νέες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό τις περιφέρειες και τους δήμους, προαναγγέλλοντας παράλληλα μετακίνηση προσωπικού προς τον χώρο της αυτοδιοίκησης ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.