Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, 13:49

-A +A

Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΜΜΕ και ΝΔ με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Μάτι

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, 13:49
Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΜΜΕ και ΝΔ με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Μάτι
-A +A

Με μια απίστευτη δήλωση ο Δημήτρης Τζανακοπουλος επιχειρεί να καλύψει το θόρυβο από τις αποκαλύψεις για τους νεκρούς στο Μάτι και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού επιρρίπτοντας ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αναφορές περί τυμβωρυχίας υποστήριξε ότι «έχουμε διαλυμένες υπηρεσίες που οδήγησαν στην καταστροφή της δημόσιας διοίκησης διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης... "απέλυε" δημόσιους υπαλλήλους».

Μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντας πως έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη καθώς και ότι «τα όσα συνέβησαν στο Μάτι έχουν να κάνουν με τη διαχρονική απουσία ενός συνολικού χωροταξικού σχεδιασμού».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ΜΜΕ και να χαρακτηρίσει την δημοσιογραφική έρευνα του ΣΚΑΪ για τα όσα συνέβησαν στο Μάτι και τους 101 νεκρούς και τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα ότι αποτελούν προσπάθεια για τη επαναφορά του θέματος για προεκλογικούς λόγους.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε στην ΕΡΤ την πάγια κυβερνητική γραμμή πως δεν υπήρξε απόπειρα απόκρυψης του αριθμού των θυμάτων το απόγευμα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, κι ότι η επιχείρηση στο Μάτι ήταν «πρωτοφανούς δυσκολίας». «Οι νεκροί δεν κρύβονται», πρόσθεσε.

Τα ευρήματα του ΣΚΑΪ, που βασίζονται στις επικοινωνίες μεταξύ πυροσβεστών, καταδεικνύουν πως υπήρχαν υπηρεσιακές αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς πριν αρχίσει η ενημέρωση του πρωθυπουργού στο συντονιστικό κέντρο στο Χαλάνδρι. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ευθέως λόγος για απανθρακωμένα πτώματα.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα