Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Κυρ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα της ΝΔ στην Παιδεία

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Κυρ. Μητσοτάκη για το πρόγραμμα της ΝΔ στην Παιδεία

Τη γραμμή του Μαξίμου, που εγκαινίασε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, μετά την παρουσία του προγράμματός του για την Παιδεία, ισχυριζόμενος ότι θα καταργήσει τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία και θα απολύσει εκπαιδευτικούς.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του κ. Μητσοτάκη δεν γλυτώνουν πια ούτε οι μαθητές του σχολείου, αφού μέχρι κι αυτοί θα πρέπει να διδάσκονται την…επιχειρηματικότητα και να «ασκούνται» σε επιχειρήσεις». Και συμπληρώνει: «Θα διδάσκονται, άραγε, και Βασικές Αρχές Ίδρυσης offshore εταιριών, ή αυτό θα είναι προσφερόμενο μάθημα μόνο για άριστους;».

Αναφερόμενος στην πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να καταργήσει το άσυλο στα πανεπιστήμια που όπως τόνισε -έχουν γίνει γιάφκες βίας και ανομίας, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη «αδιόρθωτο» και πως  «συνεχίζει να διαδίδει τα γνωστά ψεύδη σχετικά με τον νόμο για το άσυλο». Υποστηρίζει δε ότι «το πανεπιστημιακό άσυλο, όπως ισχύει σήμερα, δεν απαγορεύει την επέμβαση της Αστυνομίας όταν διαπράττονται αδικήματα εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Τα 2/3 των περιστατικών βίας εντός των πανεπιστημίων, σημειώθηκαν κατά την περίοδο 2011-2014, όταν δηλαδή, δεν υπήρχε η έννοια του ασύλου».

«... Θα μπορούσε, βέβαια, να τα πει και με μια φράση, για να μην κουράζεται κι ο ίδιος: Θα καταργήσει τη δημόσια, δωρεάν Παιδεία, θα απολύσει εκπαιδευτικούς, θα τα δώσει όλα στους ιδιώτες» ισχυρίεται και αναφέρει ότι η «επέλαση του πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού στην εκπαίδευση θα μείνει Όνειρο Θερινής Νυκτός ή, αν το προτιμά ο κ. Μητσοτάκης, AMidsummerNight'sDream».