Επίθεση Πολάκη κατά Στουρνάρα

Επίθεση Πολάκη κατά Στουρνάρα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με το Μαξίμου να μην έχει τοποθετηθεί ως προς τις επισημάνσεις του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα, και τον Ευ. Τσακαλώτο να έχει προχωρήσει σε μια απάντηση μέσω... twitter το ρόλο του επικριτή ανέλαβε ο Π. Πολάκης εξαπολύοντας μια ακόμη επίθεση σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, την ώρα που εκκρεμεί η υπόθεση συζήτηση για την άρση της ασυλίας του για την καταγραφή της τηλεφωνικής του συζήτησης με τον Γ. Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Βουλής να την έχει παραπέμψει για το μέλλον, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ταύτισε τον διοικητή της ΤτΕ με τον Ευρωπαίο Αξιωματούχο που προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το πακέτο παροχών Τσίπρα εκφράζοντας την ανησυχία των δανειστών για υπονόμευση του προγράμματος σταθερότητας.

«Μήπως έχει το ίδιο όνομα με τον Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος έχει πέσει έξω σε όλα;» είπε ειρωνικά, προσθέτοντας ότι ο κ. Στουρνάρας βγήκε μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να εκφράσει τις ανησυχίες του, «αυτός που έλεγε ότι δεν θα βγούμε στις αγορές και ότι χρειαζόμαστε πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Στο στόχαστρο του Π. Πολάκη που κινείται με τη σιγουριά της απόλυτης στήριξης του Αλ. Τσίπρα βρέθηκε και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. με αφορμή το θέμα των μάνατζερς στα δημόσια νοσοκομεία λέγοντας ότι «Αυτοί (σ.σ. οι managers) που μπήκαν στα νοσοκομεία επί Αλέκου Παπαδόπουλου δεν συνέβαλαν στην χρεοκοπία της χώρας»

Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι ο Π. Πολάκης έχει τοποθετήσει διοικητή νοσοκομείου ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ ενώ έτερη επιλογή του αποκαλύφθηκε πως είχε πλαστογραφήσει σειρά πτυχίων με αποτέλεσμα να αποπεμφθεί από τη θέση που κατείχε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο.

Τέλος επιχείρησε να διαψεύσει το θέμα της δωρεάς του ιδρύματος Σταύρος  Νιάρχος υποστηρίζοντας ότι προχωρά κανονικά. Εν τούτοις οι αποκαλύψεις αφορούσαν συγκεκριμένη επιχορήγηση και όχι συνολικά τις δωρεές του ιδρύματος, η οποία ακυρώθηκε με επίκληση της αδιαφορίας που επέδειξε το κράτος.

Ο Π. Πολάκης στην ομιλία του στη Βουλή έσπευσε να καλύψει την Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με το ιδιωτικό ακτινολογικό κέντρο που διατηρεί στην Άρτα και για το οποίο η Ν.Δ. έθεσε θέμα με αφορμή την κατάθεση στον τομέα της Υγείας και τις σχέσεις δημοσίου με ιδιωτικό τομέα.