Επίθεση Ν. Παππά στη Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ

Επίθεση Ν. Παππά στη Νέα Δημοκρατία για το ΕΣΡ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με αφορμή την άρνηση της να συναινέσει στην ψήφιση της τροπολογίας για την διεύρυνση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Προσερχόμενος στη Βουλή, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ επί της τροπολογίας για την διεύρυνση της σύνθεσης του ΕΣΡ από επτά σε εννιά μέλη, ο κ. Παππάς κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για κωλυσιεργία, την κάλεσε να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ προσθέτοντας ότι σε περίπτωση που το κάνει η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η ΝΔ θα κάνει «μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που επικρατεί στη χώρα».

«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις Τηλεοπτικές άδειες, διαμορφώθηκε ευρύτατη συναίνεση γύρω από την αναγκαιότητα διεξαγωγής διαγωνισμού για την απόδοση τους.

Δυστυχώς η ΝΔ δε συμφώνησε και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός διότι η αγορά χωράει άπειρα κανάλια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Από την ψήφιση του νομοσχεδίου και μετά, η ΝΔ κωλυσιεργεί στη συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου παρόλο που η υποχρέωση για διεξαγωγή διαγωνισμού απορρέει από τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους».

Σήμερα έχει προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία αρνούμενη να συναινέσει στη διεύρυνση του αριθμού των μελών του ΕΣΡ.

Προφασίζεται υποτιθέμενες υπερεξουσίες της κυβέρνησης σε σχέση με το διαγωνισμό παρόλο που η μοναδική απόφαση που βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης είναι ο αριθμός των αδειών».

Και ο κ. Παππάς κατέληξε λέγοντας:

«Η ΝΔ καλείται σήμερα να αποδείξει ότι δεν παίζει το παιχνίδι συγκεκριμένων συμφερόντων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης δηλώνω ότι αν η ΝΔ συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ η Βουλή θα αποφασίσει για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

Εάν παρόλη τη κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους μας, η ΝΔ δεν συναινέσει, είναι προφανές ότι επιλέγει να κάνει μεγάλη αβάντα σε όσους ωφελούνται από το καθεστώς του τηλεοπτικού χάους που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ