Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Θ. Τζάκρη

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Θ. Τζάκρη

Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης όπως ενημέρωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 10 μ.μ., άγνωστοι πέταξαν 4 βόμβες μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού της, στα Γιαννιτσά, προκαλώντας μικρές φθορές. Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Το τμήμα ασφαλείας Πέλλας διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες περιοίκων που ενδεχομένως αντιλήφθηκαν τους δράστες, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τζάκρη, χαρακτήρισε ως «δολοφονική» την επίθεση στο σπίτι της καλώντας «όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

«Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη.

Σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε για την επίθεση πως «το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας, η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη σε δύο μέρες κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ανάλογο περιστατικό χθες στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη.

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της κ. Τζάκρη

Την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη της για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζάκρη εξέφρασε άμεσα η Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη. Αυτές οι πρακτικές, τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας οι ίδιοι «το αυγό του φιδιού», δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.

Αναμένουμε από τη αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».