Μίκης για την επίθεση στο σπίτι του: «Να μην πτοηθείτε»

Μίκης για την επίθεση στο σπίτι του: «Να μην πτοηθείτε»

Μήνυμα προ πάσα κατεύθυνση ότι την Κυριακή θα είναι παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό έστειλε ο Μίκη Θεοδωράκης λίγο μετά την επίθεση των αγνώστων στο σπίτι του με μπογιές και συνθήματα.

Μέσω κύκλων του στον ΣΚΑΙ ο μουσικοσυνθέτης απάντησε λέγοντας:   

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία» και το ραντεβού αυτό δεν το αλλάζει.

Προσθέτοντας πως, όπως όλοι οι σκοτεινοί κύκλοι που τον κυνήγησαν από το 1940 «θα... καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος», ανέφεραν οι συνεργάτες του Μίκη.

«Είμαι ήρεμος και έτοιμος» είχε δηλώσει νωρίτερα, καλώντας τον κόσμο να μην πτοηθεί.

 

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:30 από ομάδα αντιεξουσιαστών οι οποίοι πέταξαν μπογιές και έγραψαν αισχρά μηνύματα στον τοίχο του σπιτιού του με αναφορές στη διαδρομή του Μίκη και την συμμετοχή του στο αυριανό συλλαλητήριο.

Έγραψαν ειδικότερα ότι "η ιστορία του αρχίζει από το βουνό και καταλήγει στην πλατεία Συντάγματος".

Περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό των δραστών και το πως έδρασαν δεν έχουν γίνει γνωστές αν υπάρχουν.

Ο γνωστός συνθέτης πάντως είναι καλά και δεν θα αλλάξει το πρόγραμμά του για το αυριανό συλλαλητήριο.

Η απάντηση του Μίκη

Αρχικά απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο, και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».