Επιστροφή στη… σκανδαλολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Απειλούν» με προανακριτική για την Υγεία

Επιστροφή στη… σκανδαλολογία για τον ΣΥΡΙΖΑ - «Απειλούν» με προανακριτική για την Υγεία

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένα ακόμη «παιχνίδι» με την εξεταστική για την Υγεία στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πλειοψηφία στο πόρισμά της αναμένεται να περιγράφει την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτο στάδιο, δηλαδή στο πόρισμα δεν θα προτείνεται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής! Κι αυτό διότι, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κρατήσει αυτό το «χαρτί» για αργότερα, με δεδομένο μάλιστα ότι τα δήθεν αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν στο στόχαστρο τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάκη Βορίδη για το Ερρίκος Ντυνάν και τον Μάριο Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις.

Ερωτήματα, πάντως, προκύπτουν από το γεγονός ότι εδώ και λίγες ημέρες ορισμένοι διαρρέουν ότι η υπόθεση μπορεί να φτάσει και στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μολονότι τα στοιχεία -σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης- δεν είναι… πειστικά. Επιμένουν ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, επιστρέφοντας στη σκανδαλολογία, για να «κρύψει» τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τις 20 του μήνα, ενώ ξεχωριστά πορίσματα θα φέρουν στην επιτροπή τα κόμματα της μειοψηφίας. Ακολούθως η Ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει εάν αποδέχεται αυτό της πλειοψηφίας, κάτι που θεωρείται δεδομένο ότι θα συμβεί.

Πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι τμήμα του πορίσματος που αφορά το «Ερρίκος Ντυνάν», θα δοθεί από την πλειοψηφία στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής το πρωί της Δευτέρας και εν συνεχεία θα συζητηθεί στην πρώτη από τις τέσσερις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής (μία για κάθε υπόθεση).

«Όσο για τα δημοσιεύματα που προεξοφλούν τα συμπεράσματα του πορίσματος με δήθεν αποκλειστικές πληροφορίες, συστήνουμε περισσότερη υπομονή και λιγότερο άγχος», πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.