Επιστολή Δ. Βερβεσού στον ΥΠΕΣ για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Επιστολή Δ. Βερβεσού στον ΥΠΕΣ για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, εν όψει των επικείμενων εθνικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 κατά την οποία ζητά η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων να είναι ανάλογη «του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους».

Αναλυτικότερα, ο κ. Βερβεσός, χαρακτηρίζει «αυτονόητο ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων πρέπει να είναι -και στις επικείμενες εκλογές- ανάλογη του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους και του κομβικού τους ρόλου κατά την εκλογική διαδικασία».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αναφέρει στην επιστολή του, ότι «περαιτέρω, κρίνεται αναγκαίο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη δύο γραμματέων προς υποβοήθηση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, ιδίως στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, λόγω του διαπιστωμένου πλέον φαινομένου ελλείψεων στις εφορευτικές επιτροπές».

Τέλος, ο κ. Βερβεσός, χαρακτηρίζει αναγκαίο, «να διατηρηθούν όλες οι διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων από και προς τα εκλογικά τμήματα, όπως και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές».