Επίσκεψη Τσίπρα – Σπίρτζη στο Μάτι

Επίσκεψη Τσίπρα – Σπίρτζη στο Μάτι

Το Μάτι επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία, αφού απεργούν οι δημοσιογράφοι οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί «επικοινωνιακό τέχνασμα».

Σύμφωνα με το irafina.gr, o κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με κατοίκους της περιοχής πήρε το λόγο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι “κλειστά”, η συζήτηση “ανοιχτή”».

Ο Χρήστος Σπίρτζης από την πλευρά του ενημέρωσε τους πληγέντες ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι των πληγέντων με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ' ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Φωτογραφίες από irafina.gr