Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον Νομό Κιλκίς

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον Νομό Κιλκίς

Στον Νομό Κιλκίς βρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων που πραγματοποιεί σε περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα συναντώντας νέους από όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας και συνομιλώντας με μέλη και στελέχη της Οργάνωσης στον Νομό.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν η μονάδα παραγωγής μανιταριών «Κεχαγιά», η οποία δημιουργήθηκε το 1988 και σήμερα έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, εισάγοντας πάνω από 550 τόνους μηνιαίως και έχει γίνει η πρώτη εταιρεία εξαγωγής λευκών μανιταριών σε όλη τη χώρα. Ο διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Νικολαΐδης μίλησε στον πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για την παρουσία της εταιρείας στον επιχειρηματικό κόσμο, την ανταπόκριση στις σύγχρονες προκλήσεις και τη λειτουργία της επιχείρησης εν μέσω πανδημίας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 100% των εργαζομένων σε όλα τα πόστα της επιχείρησης είναι εμβολιασμένοι, θέλοντας έτσι να προστατευθούν απέναντι στον κορωνοϊό.

Σειρά είχε η πρότυπη βιομηχανία γάλακτος «ΛΥΚΑΣ» στο Βαφειοχώρι, βραβευμένη για τα προϊόντα της στο Athens Cheese & Food Festival 2016. Οι ιδιοκτήτριες Ελένη Πασσιάτα και Κατερίνα Χατζηαθανασίου αναφέρθηκαν στην λειτουργία της επιχείρησης, η οποία σήμερα απασχολεί 100 εργαζομένους, έχει τέσσερα υποκαταστήματα καθώς και το δικό της στόλο αυτοκινήτων για τη διανομή των προϊόντων της, πραγματοποιώντας τη φράση: «από την παραγωγή στην κατανάλωση».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη συνέχεια επισκέφθηκε μαζί με τον Υπεύθυνο Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιο Κορομηλά και στελέχη της Οργάνωσης από το νομό τη μονάδα παραγωγής ζυμαρικών της εταιρείας «EURIMAC ΑΕ» η οποία απασχολεί 130 εργαζομένους και έχει ήδη από το 2016 πέντε γραμμές παραγωγής με την νεότερη να παράγει 15.000 τόνους προϊόντος ετησίως. Οι γραμμές παραγωγής είναι εξοπλισμένες με νέα ρομποτικά συστήματα παλετοποίησης. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Σταύρος Κωνσταντινίδης και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Παντελής Κωνσταντινίδης ανέφεραν μάλιστα ότι το 45% της συνολικής παραγωγής διατίθεται σε εξαγωγές.

Τον Δήμαρχο του Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη συνάντησαν έπειτα τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ, με τον Δήμαρχο να τονίζει την εξαιρετική συνεργασία της ΟΝΝΕΔ Κιλκίς με τον Δήμο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η συνεισφορά τους σε δράσεις που στηρίζουν τον τόπο είναι ιδιαίτερα σημαντική, ενώ τόνισε την ανάγκη για την ενασχόληση των νέων με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του νομού, με τον Αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει: «Το μέλλον της πατρίδας είστε εσείς. Είμαστε από τις μεγαλύτερες γεωργοκτηνοτροφικές περιφέρειες.  Σκοπός μας είναι να είμαστε δίπλα στους νέους πολίτες και θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας μας έδωσε την ευκαιρία να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους στον τόπο τους. Αντιμετωπίζουμε ένα ζήτημα με την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη φωτοβολταϊκών, τα οποία αν βρίσκονται σε κοινόχρηστες εκτάσεις μπορεί να δημιουργήσουν προσκόμματα στο να περιλαμβάνονται κτηνοτρόφοι σε προγράμματα επιδοτήσεων. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών χωρίς να επηρεαστεί ο πρωτογενής τομέας».

Η επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στον Νομό ολοκληρώθηκε με μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνά Παπαδόπουλο και τα μέλη της Διοικούσας με κυρίαρχο θέμα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και κατόπιν ο Παύλος Μαρινάκης βρέθηκε με μέλη και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ στο νομό, συζητώντας μαζί τους την προώθηση νέων δράσεων που αφορούν τους νέους του τόπου.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε με το πέρας της επίσκεψης: «Η ΟΝΝΕΔ μέσα από αυτές τις επισκέψεις της έχει δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Πρώτον ότι θέλουμε να έρθουμε σε άμεση επαφή με όλους τους νέους ανθρώπους και να ακούσουμε στην ουσία τους, όσα έχουν να μας πουν για το πως θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε μια Ελλάδα που αλλάζει μέρα με τη μέρα και δεύτερον ότι δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που στηρίζουν την οικονομία της περιφέρειας και δημιουργούν νέες ευκαιρίες».

Στην επίσκεψη στον Νομό συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Μένιος Κορομηλάς, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού για θέματα Βορείου Ελλάδος Παναγιώτης Λεμπέσης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κυριάκος Σωτηριάδης, η Υπεύθυνη Έρευνας και Καινοτομίας της ΟΝΝΕΔ Νατάσα Παπαδοπούλου, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Περιφερειακών Οργανώσεων Γιάννης Ξιούφης, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Νάσος Μολδοβανίδης, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Κιλκίς Ιωάννης Βασιλειάδης και ο Τομεάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Κελαντώνης.