Π. Καμμένος: Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση μόλις έρθουν οι Πρέσπες στη Βουλή

Π. Καμμένος: Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση μόλις έρθουν οι Πρέσπες στη Βουλή

Περιοδεία σε φυλάκια στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα πραγματοποίησε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημείωσε ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που το κάνει ως υπουργός Άμυνας, καθώς αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθεί.

Ειδικότερα, ο Πάνος Καμμένος ντυμένος με στολή παραλλαγής και συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τα Ε/Φ «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΠΛΑΓΙΩΝ», «ΠΕΤΑΛΟΥ» και «ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΗΠΩΝ», όπου αντήλλαξε ευχές με το στρατιωτικό προσωπικό, ενώ πρόκειται να επισκεφθεί και το Ε/Φ «ΓΕΜΙΣΤΗΣ».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού ήρθαμε σήμερα στα φυλάκια για να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους στρατεύσιμους και στους εθνοφύλακες. Ιδιαίτερα εδώ, στην Κομοτηνή, στη Θράκη μας, όπου οι συνθήκες είναι δύσκολες, ιδίως για τα παιδιά που έρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας.Ήθελα να τους ευχηθώ καλή χρονιά. Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις τελευταίες δύσκολες χρονιές της κρίσης. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα καλύτερα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου «είπατε ότι είναι η τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας;» ο Π. Καμμένος απάντησε:

«Είπα ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι γνωστό ότι έχω ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα αποχωρήσω από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Είναι καθήκον μου να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα, το στράτευμα δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Το στράτευμα παραμένει ενωμένο, δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων, υπηρετεί τη σημαία, το εθνόσημο και την πατρίδα.»