Επιμένει ο Ξυδάκης: Δεν συντρέχουν λόγοι συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018, 19:00
-A +A
Επιμένει ο Ξυδάκης: Δεν συντρέχουν λόγοι συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με αμείωτη ένταση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης συνεχίζει την επίθεση φιλίας στο Ποτάμι αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που επιμένει στον… ανένδοτο κατά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84 υπογράμμισε ότι εδώ και καιρό τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη, και επιφανή στελέχη, άνθρωποι που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, έχουν πει ότι ήταν μια τακτική συμμαχία με τους ΑΝΕΛ. «Υπήρχαν κάποιοι κοινοί στόχοι, δεν υπάρχουν πια . Καθένας θα κάνει τις επιλογές του και θα επανεκτιμήσει την πορεία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στον Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε με νόημα ότι μπορεί να συζητήσει και με αρκετά στελέχη από το Ποτάμι αλλά και με το ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί να ήταν πολιτικοί μου αντίπαλοι σε κάποια δεδομένη στιγμή, αλλά δεν είναι εχθροί. Συζητάς, βρίσκεις σημεία συγκλίσεων, μπορεί να υπάρχουν και σημεία αποκλίσεων. Και με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, μερικούς τους γνωρίζουμε από τη 10ετία του 80, έχουμε δώσει και κοινούς αγώνες, έχουμε πάρει αποστάσεις σε άλλες εποχές.  Ακόμη και στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι  σώφρονες, που σέβονται τον πολιτικό αντίπαλο, σέβονται τις ιδέες, τηρούν τους θεσμούς και τους κανόνες του παιχνιδιού», είπε.

Πάντως, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ διεφθαρμένος πολιτικός. «Μάλλον ο Καραμανλής τα έβαλε με ένα σύστημα διαπλοκής. Δεν ξέρω αν νίκησε ή αν τον φάγανε, αλλά δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη, ούτε και τον αποκάλεσε ποτέ κανείς έτσι από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Οι μόνοι που τον καθυβρίζουν από το πρωί έως το βράδυ, ήταν τα ακροδεξιά υπόγεια και οι δεξιές πολυκατοικίες. Αυτοί που καθύβρισαν κι αυτόν και όλη την ηγεσία της ΝΔ, την πιο κεντροδεξιά από το 2000 έως το 2010», είπε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα